21 november 2006
 

Dodge

Dodge maakt caravan

21 november 2006 | Het Europese productoffensief van Dodge loopt op volle toeren. De Caliber heeft z'n start gemaakt, de Nitro en Challenger staan voor medio 2007 op de planning. Traditioneel gezien is er in het Dodge-programma ook altijd ruimte geweest voor een familiemodel: de Caravan.

De nieuwe Dodge Caravan breekt radicaal met het concept van zijn voorganger. Ten eerste is er het formaat. Dat doet er in het geval van de Caravan namelijk toe: de kleinste versie is al 8 meter lang en de grootste versie meet ruim 11 meter. Dat is niet voor niets: de gedachte achter de nieuwe Caravan is dat hij een fort op wielen moet zijn.

Dodge

Dankzij de fors toegenomen lengte maakt de auto die belofte ook waar. Het nieuwe model wordt standaard geleverd met afzonderlijke slaapkamers, gescheiden manshoge ingangen, een douche, een uitgebreide keuken en een uitrolbaar zonnescherm.

Toch is het belangrijkste verschil met de oude Caravan van technische aard. Het nieuwe model heeft ondanks de forse lengte namelijk een wielbasis van slechts 1 meter (voorlopige waarde). Dit maakt het onmogelijk om zelfs de uiterste hoeken van het nieuwe model optimaal te benutten. Daarbij is de nieuwe Caravan een Zero Emission-Vehicle. Het baanbrekende idee achter het nieuwe model zit namelijk van voren. Echte Caravans worden namelijk getrokken. Liefst door een RAM.

Dodge Dodge
 
Websitewww.dodge.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!