20 november 2006
 

Saab Aero X

Saab Aero X is conceptauto van het jaar

20 november 2006 | De Saab Aero X Concept is door het Britse automagazine, Autocar gekroond tot Concept Car of the Year. Op de bijeenkomst in Londen werd de Saab Aero X geprezen voor zijn dynamische lijnen en de voortdurend terugkerende elementen uit Saabs vliegtuighistorie, inclusief de innovatieve, gebogen voorruit, de speciale turbine lichtmetalen velgen en de overkapte cockpit.

Tijdens de uitreiking van de Award voegde Chas Hallett, hoofdredacteur van Autocar, de volgende, lovende woorden toe: "De Aero X laat zien hoe kenmerkende Saab-designelementen kunnen worden gecombineerd met moderne vormgeving, zelfs in een 400 pk sterke super-coupe. Het feit dat de auto ook beschikt over futuristisch design en interieurelementen, die even overtuigend als origineel zijn, laat zien hoe veel mooier een auto er zonder voorste dakstijlen uit kan zien, en dat maakt de auto nog beter".

Saab Aero X

De onderscheiding is een uitbreiding van de eregalerij van de Aero X. Tijdens zijn eerste optreden tijdens de Geneva Motor Show eerder dit jaar werd de conceptauto uitgeroepen tot Beste Auto van de Show. De Aero X ontving deze toekenning van het Amerikaanse autotijdschrift Autoweek.

Het is de tweede achtereenvolgende keer dat het designteam van GM Europe de Award van Autocar in de wacht sleept. Vorig jaar werd de Opel Antara GTC als winnaar gekozen.

Saab Aero X Saab Aero X
 
Websitewww.saab.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!