17 november 2006
 

Ferrari

Ferrari volbrengt 20.000 mijl race

17 november 2006 | Vanochtend werd een tocht van Brazilie naar New York over een afstand van 20.000 mijl afgesloten, toen twee Ferrari's 599 de finishlijn bij de New York Stock Exchange passeerden.

De Panamerican 20.000 betekende de meest recente test van Ferrari's nieuwste model: de 599 GTB Fiorano. Tijdens een reis over 15 vaak slopende etappes reed een team van 48 journalisten die elkaar afwisselden van Belo Horizonte in Brazilie tot aan de Argentijnse pampas; door het Andes-gebergte en over bergpassen op ruim vier kilometer boven zeeniveau; dwars door de tropische regen-wouden in Midden Amerika en door Mexico en de Verenigde Staten, met een laatste stop in Canada alvorens de eindbestemming in New York te bereiken.

Ferrari

Het is niet de eerste keer dat Ferrari een dergelijke reis initieerde. In 1997 stuurde de onderneming een F355 op pad voor een reis rond de wereld. Vorig jaar volbrachten twee 612 Scagliettis bovendien een tocht door China.

Autosportliefhebbers zijn gewend Ferrari op Formule 1 circuits tegen te komen. Maar deze lange tests op de openbare weg zijn in twee speciale opzichten belangrijk. Allereerst tonen ze aan dat hedendaagse Ferraris voor elk type ondergrond geschikt zijn. Ter illustratie: de afgelopen tien jaar is het gemiddelde jaarkilometrage van Ferrari-bezitters verdubbeld. Ten tweede brengen deze tests de Ferrari's dichter bij een grote groep liefhebbers, buiten de reguliere racefans. Ferrari's zijn tot in de verste uithoeken van de aardbol in een oogopslag herkenbaar, van de geplaveide wegen tot aan de oevers van Lake Titicaca.

Ferrari

Vandaag was op Wall Street de gevel van de Stock Exchange getooid met het handelsmerk van Ferrari: het steigerende paard. Speciaal voor de ceremonie was een tribune neergezet en Maurizio Parlato, President en CEO van Ferrari North America, was aanwezig voor een speech om de autos te verwelkomen. De finishlijn vertegenwoordigde bovendien ook een grote symbolische waarde. Gedurende ruim 50 jaar is de VS de belangrijkste markt voor Ferrari en veel klanten maken deel uit van de Amerikaanse zakelijke instanties.

De twee 599 GTB Fioranos bereikten het einde van hun tocht in New York met slechts enkele kleine aanpassingen die hen in staat stelden het hoofd te bieden aan zelfs de ruigste wegen. Ter bescherming van de bodemplaat werd in plaats van standaard kunststof een 4 mm dikke aluminium plaat gebruikt en de set-up van de schokdempers werd iets verhoogd om de ruwe ondergrond te kunnen bedwingen. In alle andere opzichten waren de autos gelijk aan de reguliere productieauto's, met een 620 pk sterke, van de Enzo afgeleide 5.999 cc V12 motor. De 599 GTB Fiorano sprint in 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid boven de 320 km/u. Beide auto's waren uitgerust met een zestraps F1 transaxle versnellingsbak.

Ferrari Ferrari
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via