14 november 2006
 

Cadillac

Cadillac toont nieuwe SLS op Auto China 2006

14 november 2006 | Cadillac grijpt de internationale autobeurs Auto China 2006 in Beijing aan om de nieuwe, speciaal voor de Chinese markt ontwikkelde Cadillac SLS te tonen. Deze is gebaseerd op de luxe STS sedan, maar is ten opzichte van dat model met tien centimeter verlengd, waardoor er meer beenruimte beschikbaar is voor de achterpassagiers. Het interieur is aangepast aan de wensen van het zakelijke vervoer met chauffeur.

Sinds de introductie van Cadillac op de Chinese markt in 2004 heeft het Amerikaanse merk naar eigen zeggen successen geboekt met de CTS sedan, XLR roadster en SRX crossover. Met de nieuwe SLS breidt Cadillac dit Chinese gamma verder uit.

Cadillac

"De Cadillac SLS vormt een belangrijke toevoeging aan de Chinese modellenlijn, omdat dit model voorziet in specifieke wensen van de Chinese markt, zoals extra ruimte achterin en diverse luxe accessoires", zegt Jim Taylor, General Manager van Cadillac. Eerder dit jaar bracht het merk al een specifiek op Europa en andere markten gericht model uit, de BLS, om daar aan de vraag naar een compacte sedan te voldoen.

Shanghai GM ziet de Cadillac SLS als een strategische aanvulling op het modellengamma in China, waarmee het merk de positie op de markt van luxe sedans moet versterken. Bij de introductie van het nieuwe model zijn drie motoren leverbaar: een 2,8-liter V6, een 3,6-liter V6 en de Northstar 4,6-liter V8. De SLS voor de Chinese markt wordt lokaal gebouwd, in de fabriek van Shanghai GM.

Cadillac
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!