8 november 2006
Maybach Maybach

Maybach Maybach

Nieuw topmodel voor Maybach: 62 S

8 november 2006 | Het exclusieve Duitse merk Maybach presenteert met de 62 S een nieuw topmodel. De S in de typeaanduiding staat voor Special en houdt in dat deze Maybach over een zesliter twaalfcilindermotor beschikt met een vermogen van 450 kW/612 pk en een tot 1.000 Nm begrensd koppel. De wereldpremiere van de Maybach 62 S vindt deze maand plaats op de autotentoonstelling Auto China 2006 in Beijing.

De Maybach 62 S is het vierde model dat dit exclusieve automerk op de markt brengt, na de 57, de 57 S en de 62. De letter S betekent een wereld van verschil. Het nieuwe vlaggenschip biedt, zoals elke Maybach, het allerhoogste niveau van comfort en luxe dat voor automobielen denkbaar is. De 62 S kenmerkt zich daarnaast door zijn extra ruime, nog exclusiever afgewerkte interieur.

Maybach Maybach

Het uiterlijk van de Maybach 62 S weerspiegelt het extra dynamische karakter van deze auto. Kenmerkend voor het S-model is de voorzijde met de nieuw ontworpen grille en andere lichtunits. Bovendien staat de 62 S op speciale 20-inch lichtmetalen wielen. En net als de even dynamische Maybach 57 S is de 62 S geheel in een kleur gespoten. Daarbij is er keuze uit een specifiek voor dit model geselecteerde tint zilver of zwart. Daarnaast kunnen klanten die zich een nog grotere mate van exclusiviteit wensen, kiezen voor een heldere, witte lakkleur.

De 450 kW/612 pk sterke zesliter twaalfcilindermotor wordt door Mercedes-AMG gebouwd. De V12 heeft twee turbo's met een tussenkoeler, die de trekkracht opstuwen naar een elektronisch begrensd maximum van 1.000 Nm. Dit koppel is beschikbaar tussen 2.000 en 4.000 toeren per minuut. Daarmee is een acceleratie van 0-100 km/u mogelijk in 5,2 seconden, terwijl de topsnelheid elektronisch is begrensd op 250 km/u. De exclusiviteit van deze motor wordt onderstreept door het naamplaatje met de handtekening van de technicus van Mercedes-AMG die de krachtbron met de hand heeft geassembleerd.

Maybach Maybach

In tegenstelling tot de Maybach 57 S heeft de 62 S niet de sportievere onderstelafstemming, zodat er geen enkele concessie op comfortgebied is gedaan. Het onderstel is volgens de fabrikant reeds toegerust op het toegenomen motorvermogen en dito snelheidspotentieel.

De 62 S is vanaf januari 2007 leverbaar in Nederland en de consumentenprijs inclusief BTW bedraagt € 713.058,=.