2 november 2006
Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Milieucertificaat voor Volkswagen Polo Bluemotion

2 november 2006 | De Volkswagen Polo BlueMotion heeft een belangrijke Duitse onderscheiding voor zijn milieuvriendelijkheid gekregen. Het milieuonderzoeksbureau ÖKO-TREND kende de auto het Auto Milieu Certificaat toe. De Polo BlueMotion is één van de weinige auto's die dit certificaat krijgt.

Aan de hand van een uitgebreide lijst met criteria stelt ÖKO-TREND uit Wuppertal de milieuvriendelijkheid van auto's vast. Op die manier komen elk jaar de ÖKO-TREND Auto Umwelt Rankings tot stand. Het Auto Milieu Certificaat gaat daarbij nog een stapje verder. Hierbij gaat het niet alleen om verbruik, uitstoot van schadelijke gassen en geluidsniveaus, maar ook om een beoordeling van productiemethoden, logistiek, recyclingmogelijkheden en het milieumanagement van de fabrikant. Op al deze punten scoorde de Polo BlueMotion zodanig, dat hij als één van de weinige auto's het Auto Milieu Certificaat kreeg.

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

De Polo BlueMotion heeft een 59 kW/80 pk dieselmotor en verbruikt gemiddeld 3,9 liter per 100 kilometer. Dit is vooral te danken aan lange versnellingen en een in aerodynamisch opzicht geoptimaliseerd koetswerk. De Polo BlueMotion heeft in Nederland bovendien een A-label.

De zuinigste auto's uit elke modellenreeks van Volkswagen krijgen in de loop der tijd de toevoeging BlueMotion. BlueMotion heeft echter niet alleen betrekking op de autos maar ook op het hele bedrijf. Blue symboliseert daarbij de huiskleur van Volkswagen en de elementen lucht en water. Motion staat voor de mobiliteit, waarbij (natuurlijke) hulpbronnen zo veel mogelijk worden ontzien.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!