1 november 2006
 

Dodge

Chrysler Group toont uitzinnige Dodges op SEMA autoshow

1 november 2006 | De autoshow van de Specialty Equipment Market Association (SEMA), die elk jaar in november in het Amerikaanse Las Vegas wordt georganiseerd, is de meest uitzinnige van het complete tentoonstellingenseizoen. De Chrysler Group schuift daaron het SkunkWerks Team naar voren.

Het SkunkWerks Team bestaat uit een groep enthousiaste medewerkers van de Chrysler Group. Ze komen vanuit alle geledingen van het bedrijf, maar hebben twee dingen gemeen: het zijn onvervalste autoliefhebbers en creatievelingen. Het in 2002 opgerichte team richt zich volledig op de ontwikkeling van accessoires, speciale onderdelen en Concept Cars. Het oorspronkelijke idee voor de Street and Racing Technology uitvoeringen (SRT) stamt bijvoorbeeld van SkunkWerks.

Dodge

Dit jaar stond ook voor SkunkWerks vooral in het teken van Dodge omdat het merk zowel in de VS als overseas aan een productoffensief bezig is. Zo laat SkunkWerks twee speciale Nitros in Las Vegas zien. De eerste is de HEMI-Nitro. Deze beschikt over een 360 Pk sterke HEMI V8, maar is ook op andere fronten aangepast. Zo heeft hij 22 inch wielen en een Brembo-remsysteem met 14 inch schijven. Daarbij valt de kleurstelling op: zowel de lak als de ramen zijn paars (Purple Rain). Van binnen heerst een nadrukkelijke racesfeer dankzij de vier afzonderlijks sportstoelen, die voor deze gelegenheid zijn geleend van de Dodge Viper.

De andere customized Nitro in Las Vegas is de Panel Van. Bij deze auto zijn de achterdeuren dichtgelast en de achterruiten vervangen door staal. De achterste zitplaatsen zijn verwijderd en dat is niet voor niets: Panel Vans zijn er voor het vervoer van spullen. Wat betreft het kleurschema: dat is afkomstig van Mopar, de officiele accessoireleverancier van de Chrysler Group. Overigens: Mopar is een samentrekking van MOtor en PARts.

Dodge

Dodge laat in Las Vegas ook de Dodge Challenger Super Stock Concept zien. Deze auto op basis van de Challenger is alleen al bijzonder doordat hij een nieuwe versie van de 392 HEMI V8 aan boord heeft. De oorspronkelijke HEMI 392 werd in 1957 geïntroduceerd en bleek van meet af aan geschikt basismateriaal voor de racerij. De nieuwe 392 HEMI is ontwikkeld door Mopar en kenmerkt zich ook weer door hoge prestaties. Er zijn drie versies beschikbaar - het vermogensspectrum reikt tot 540 pk.

Dodge presenteert ook nog eens de Dodge Targa Newfoundland Caliber, een Concept Car waarbij de nadruk dankzij de 300 pk sterke turbomotor op prestaties ligt, maar die ook laat zien dat de Caliber staat voor affordable power.

Dodge Dodge
 
Websitewww.dodge.nl
Deel via