31 oktober 2006
 

Jaguar Daimler Club

Jaguar Daimler Club Holland viert 30-jarig jubileum

31 oktober 2006 | Volgend jaar viert de Jaguar Daimler Club Holland (JDCH) haar 30-jarig bestaan. Een jubileum dat geheel in stijl wordt gevierd, want in mei 2007 organiseert de club een avontuurlijke autoreis door de Verenigde Staten. Leden rijden straks met hun Jaguar of Daimler over de legendarische Route 66 van de oostkust naar de westkust van Amerika.

Drie weken lang reizen de clubleden door de Verenigde Staten. Een groot deel van de 7.300 kilometer lange rit leidt over de wereldberoemde Route 66. Wat het evenement bijzonder maakt, is dat de deelnemers met hun eigen auto op pad gaan. De Jaguars en Daimlers worden vanuit Nederland verscheept naar New York, waar het avontuur op 9 mei begint. Voordat de deelnemers beginnen aan Route 66, doorkruisen ze de staten New York en Pennsylvania. Per auto worden de Niagara Falls en de Great Lakes aangedaan en diverse Nationale Parken doorkruist. De route bevat veel historische ingredienten, wat uitstekend past bij de feestelijke aanleiding voor de reis.

Jaguar Daimler Club

De bijna 4.000 kilometer lange Route 66 werd officieel geopend in 1926 en omvatte voornamelijk bestaande wegen. De weg kronkelt van Chicago naar Los Angeles en voert door acht staten en drie tijdzones. Bekende bijnamen zijn The Mother Road en The Main Street of America. De verkeersader werd in de jaren zeventig en tachtig achterhaald door de efficientere Interstate-snelwegen. Toch zijn grote delen van het oorspronkelijke traject nog altijd toegankelijk voor het publiek, en dus ook voor de Nederlandse Jaguars en Daimlers.

De Jaguar Daimler Club Holland is opgericht in november 1976. Het ledenbestand bestaat uit eigenaren van en geïnteresseerden in klassieke en moderne Jaguars en Daimlers. De vereniging telt ongeveer tweeduizend leden in binnen- en buitenland en organiseert onder meer bijeenkomsten, evenementen en toerritten voor haar leden. De jubileumreis neemt 22 dagen in beslag. Inmiddels hebben 70 clubleden zich aangemeld voor de toerrit, wat betekent dat er nog 30 plaatsen beschikbaar zijn.

Jaguar Daimler Club
 
Websitewww.jdch.nl
Deel via