19 oktober 2006
 

TVR

Productie TVR verhuist

19 oktober 2006 | De Britse sportautofabrikant TVR heeft aangekondigd dat de productie van de Tuscan, de Tuscan Convertible en de Sagaris vanaf 2007 elders in Europa zal plaatsvinden. De productie van de aandrijflijnen blijft wel in Groot-Brittannië.

Nikolai Smolenski, eigenaar van TVR: "Het spijt ons dat we na een onzekere periode met deze mededeling moeten komen, maar we hebben deze beslissing genomen om het voortbestaan van TVR veilig te stellen. Helaas zien we geen andere mogelijkheid dan deze".

TVR

De productie van aandrijflijnen TVR's zescilinder 4,0-liter lijnmotor inclusief koppeling en versnellingsbak blijft wel in Groot-Brittannië. Verder blijft TVR gebruikmaken van de huidige toeleveranciers, waarmee op dit moment gesprekken gaande zijn.

Smolenski: "We zijn ons heel goed bewust van de schok die deze beslissing teweegbrengt bij onze werknemers en hun gezinnen. We verzekeren echter dat we onze verantwoordelijkheid zullen nemen gedurende de komende periode. We willen tevens onze dankbaarheid betuigen aan allen die zich de laatste tijd zo hebben ingezet om de productie in Blackpool te houden".

TVR

TVR zal in de komende tijd meer details vrijgeven met betrekking tot deze stap, die een belangrijke ontwikkeling voor het merk inhoudt. Maar in eerste instantie richt men zich op het personeel in Blackpool en alle noodzakelijke onderhandelingen.

Mede gezien recente ontwikkelingen ziet de Nederlandse TVR importeur B.V. NIMAG de toekomst van TVR met zeer veel vertrouwen tegemoet. TVR levert in Nederland overigens de Tuscan en de Sagaris, die beide linksgestuurd leverbaar zijn. Deze modellen zijn voorzien van TVR's bekende zescilinder 4.0 lijnmotor, met vermogens die variëren van 350 tot 400 pk.

TVR TVR
 
Websitewww.tvr.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!