20 oktober 2006
 

Fiat Linea

Fiat introduceert Linea

20 oktober 2006 | Fiat introduceert een geheel nieuwe auto: de Linea. De Fiat Linea maakt zijn debuut op de Istanbul Motorshow die gehouden wordt van 2 tot 12 november.

De Linea is 4,56 meter lang, 1,73 meter breed, 1,5 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,6 meter. De bagageruimte heeft een inhoud van 500 liter.

Fiat Linea

De Linea heeft een sterk Italiaanse uitstraling en zal in diverse uitrustingsniveaus worden geleverd met voorzieningen vaak alleen in een hoger segment te vinden zijn. De Linea zal worden aangeboden met diesel- en benzinemotoren. Deze kunnen zowel gekoppeld worden aan een handgeschakelde versnellingsbak als een automatische transmissie.

De Fiat Linea is geproduceerd in samenwerking met Tofas; de Turkse joint venture tussen Fiat Auto en het in Instanbul beursgenoteerde Koc Holding. De auto zal geproduceerd worden in de Bursa fabriek in Turkije en zal medio 2007 in verschillende Europese en niet Europese verkocht gaan worden. Later zal de Linea ook in andere Fiat fabrieken gebouwd gaan worden.

Fiat Linea Fiat Linea
 
Websitewww.fiat.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!