6 oktober 2006
Seat Leon (2005 - 2012)

Seat Leon (2005 - 2012)

Seat Leon Cupra eind dit jaar leverbaar

6 oktober 2006 | Eind dit jaar begint de levering van de Seat Leon Cupra. Met zijn 240 pk sterke 2.0 TFSI-motor is deze nieuwe Cupra de snelste straatauto uit de geschiedenis van Seat. In zijn sportonderstel is veel ervaring uit het World Touring Car Championship (WTCC) verwerkt. De Leon Cupra gaat € 33.995 kosten.

Dankzij het vermogen van 240 pk is de Leon Cupra in staat tot een topsnelheid van 247 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 6,4 seconden. Dit alles bij een verbruik van gemiddeld 8,6 liter per 100 km. Overigens laat de Leon Cupra ook letterlijk van zich horen: het uitlaatsysteem is speciaal ontwikkeld voor een zo sportief mogelijke sound. Uiteraard beschikt de Leon Cupra over een handgeschakelde zesbak en uitschakelbaar ESP.

Seat Leon (2005 - 2012)

Aan de buitenkant is direct zichtbaar dat de Seat Leon Cupra over een forse dosis racegenen beschikt. De extra grote luchtinlaten zorgen voor optimale koeling van de motor. De 18-inch lichtmetalen wielen (met 225/40 R18-banden) bieden plaats aan het extra ruim bemeten remsysteem. De remklauwen voor en achter zijn in rood uitgevoerd. Overigens wordt een Brembo remsysteem tegen meerprijs leverbaar, vanaf maart 2007. Uiteraard is ook het onderstel van de Leon Cupra door Seat Sport zeer sportief afgestemd. Dankzij diverse verbeteringen aan het Direct Steering Respons systeem (DSR), stuurt de Leon Cupra exacter dan voorheen.

Het interieur is volledig uitgevoerd in zwart, maar er zijn diverse contrasten in aangebracht. Zo is het met geperforeerd leer beklede stuur voorzien van het Cupra-logo. Dit herkenningsteken komt ook terug op de (met geperforeerd leer beklede) pookknop en de witte wijzerplaten van het dashboard. Andere typische Cupra-details zijn de rode stiknaden in de stoelbekleding, de zwarte hemelbekleding en de sportieve, aluminiumkleurige pedalen en dito voetsteun. Tot de exterieure Leon Cupra-kenmerken behoren zaken als een ovaal uitlaat-eindstuk, Cupra-belettering op de achterklep (in plaats van Leon), zwart gespoten honingraat grill, donker getinte ramen achter en zwart gespoten B- en C-stijlen.