5 oktober 2006
 

Chevrolet

GM lanceert brandstofcelwagenpark in VS

5 oktober 2006 | General Motors wil het grootste brandstofcelwagenpark ter wereld bouwen en kondigt zijn brandstofcelauto van de volgende generatie aan: de Equinox Fuel Cell. Onder de merknaam Chevrolet zal GM meer dan 100 exemplaren van de Equinox Fuel Cell bouwen. Deze auto's worden in de van herfst 2007 bij klanten geplaatst in het kader van een groots opgezet project dat de naam 'Project Driveway' kreeg.
Chevrolet

Project Driveway, dat tot doel heeft informatie te vergaren over de bevindingen van de klanten, is de eerste belangrijke markttest voor brandstofcelvoertuigen. Bestuurders met velerlei achtergronden zullen deze auto's in verschillende rijomgevingen gebruiken en waterstof tanken in drie geografische zones van de VS: Californie, New York city en Washington DC.

Chevrolet

Met GM's brandstofcel van de vierde generatie is de Equinox Fuel Cell een volledig functionele crossover. Belangrijk is dat de Equinox Fuel Cell tijdens zijn volledige vooropgestelde levensduur van 80.000 km kan starten en rijden bij strenge vorst. De verwachting is dat hij aan alle Amerikaanse federale veiligheidsnormen voor 2007 zal voldoen. Hij zal standaard uitgerust zijn met een brede reeks veiligheidskenmerken zoals frontale airbags voor bestuurder en passagier, en zijairbags in de dakrails; antiblokkeerremsysteem (ABS), StabiliTrak stabiliteitsregeling en OnStar, en tegelijk alle milieuvoordelen van waterstofceltechnologie bieden.

Chevrolet Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!