31 oktober 2002
 

Daewoo

daewoo breidt dealerorganisatie uit

31 oktober 2002 | De positieve toekomst van Daewoo wordt weerspiegeld door de groeiende dealerorganisatie. Het laatste half jaar zijn door Daewoo Motor Benelux elf nieuwe Daewoo-dealers aangesteld.

Op 28 oktober is de definitieve overeenkomst tussen General Motors en Daewoo getekend, resulterend in de nieuwe onderneming GM Daewoo Auto & Technology Company. Een belangrijke mijlpaal voor zowel importeur Daewoo Motor Benelux als haar dealers. Verkoopdirecteur Köhler: "In de onzekere periode achter ons hebben maar weinig dealers afgehaakt. En in een enkel geval waren wij zelf gedwongen het initiatief te nemen. Toen de nieuwe toekomst voor Daewoo zich aftekende, ontvingen wij vele aanvragen van automobielbedrijven om geinformeerd te worden over een mogelijk Daewoo dealerschap. Daarnaast zijn wij ook zelf op pad gegaan om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Beide ontwikkelingen hebben voorlopig geresulteerd in de aanstelling van elf nieuwe Daewoo-dealers in een half jaar."

Naast nieuwe Daewoo dealervertegenwoordigingen is ook een aantal Daewoo-dealers druk doende het bedrijf aan te passen aan de nieuwe toekomst. De opwaardering van de Daewoo dealerorganisatie is van groot belang voor de toekomst, want dankzij de samenwerking met General Motors zullen vele nieuwe modellen en uitvoeringen hun opwachting maken. Te beginnen met de Evanda, begin volgend jaar, gevolgd door een fonkelnieuw model in de loop van 2003.

De nieuwe Kalos, die in september is uitgebracht, lijkt behoorlijk aan te slaan bij het publiek. Pieter Stokman, Daewoos Manager PR: "Zeker in aanvang zijn wij afhankelijk van de aanvoer vanuit Korea, maar wij hopen al snel de 1.000ste Kalos in de Benelux te kunnen afleveren. De dealers melden ons dat er zeer veel interesse bestaat voor het nieuwe model, vooral ook vanuit de zogenaamde vreemd merk rijders."

 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via