19 september 2006
 

Toyota

Toyota sterk aanwezig in Parijs

19 september 2006 | Op de Autosalon van Parijs presenteert Toyota zijn brede gamma. Centraal daarbij zijn sterkere motoren voor bestaande modellen. De Yaris, Avensis en HiLux kregen nieuwe motoren voor betere prestaties.

De nieuwe Yaris TS beschikt over een gloednieuwe 1,8 liter Dual VVT-i motor die 132 pk/98 kW levert en de auto een topsnelheid van 194 km/h bezorgt. De auto is verlaagd en de wielophanging is aangepast; de exclusieve, sportieve styling zorgt ervoor dat de Yaris TS beslist opvalt. De prijs van de Toyota Yaris TS zal, naar verwachting, eind dit jaar bekend worden gemaakt.

Toyota

Toyota's topmodel in Europa, de Avensis, kreeg een krachtiger styling, terwijl de uitrusting samen met de kwaliteit van het interieur toenam. De toevoeging van een nieuwe 2.0 D-4D-F 126 pk motor met standaard roetfilter, zorgt ervoor dat de Avensis verkrijgbaar is met keus uit een competitieve reeks dieselmotoren, die allen een trekkracht hebben van 300 Nm of meer. De nieuwe Toyota Avensis is leverbaar vanaf 23.550 euro (1.6 16v VVT-i Linea Terra), de 2.0 D-4D-F Linea Terra kent een consumentenprijs van 28.000 euro.

Een nieuwe reeks krachtige dieselmotoren geeft de populariteit van de nieuwste generatie Toyota Hilux een nieuwe impuls. Een van de nieuwe motoren is de 3,0 liter D-4D dieselmotor, die de Hilux een sterkere positie geeft in de markt voor vrijetijdspick-ups. Tegelijkertijd is de huidige 2,5 liter D-4D dieselmotor opgewaardeerd, waardoor deze nu 120 pk/88 kW levert. De Toyota Hilux is leverbaar vanaf 14.850 euro (2.5 D-4D 2WD LX) exclusief BTW en BPM.

Toyota Toyota
 
Websitewww.toyota.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!