18 september 2006
 

Alfa Romeo

Alfa Romeo integreert spraak-technologie voor veiliger rijden

18 september 2006 | Alfa Romeo integreert spraaktechnologie in de Alfa 159 en Alfa Brera om veiliger rijden te bevorderen. Dit systeem, dat luistert naar de naam Blue&Me, is ontwikkeld door Fiat en Microsoft.

Blue&Me maakt gebruik van geïntegreerde spraakoplossingen voor handsfree bediening van apparatuur in de auto. Twee programma's zorgen voor de herkenningsnauwkeurigheid. Dankzij een speciaal onderdeel voor automatische spraakherkenning hoeven gebruikers van Blue&Me alleen een naam of nummer uit te spreken om iemand te bellen. De tekst-naar-spraak module levert de natuurlijk klinkende stem waarmee SMS-berichten worden voorgelezen.

Bellen in de auto en het bedienen van het audiosysteem worden hierdoor niet alleen gemakkelijk, maar ook veilig. Dankzij Bluetooth technologie is het mogelijk met de buitenwereld te communiceren met een mobiele telefoon of PDA. Het systeem zal in de toekomst worden uitgebreid met nieuwe producten die de technologische evolutie in petto heeft, van een compleet multimediasysteem tot satellietnavigatie.

Alfa Romeo

Blue&Me bevat een spraakgestuurd handsfree systeem dat maximale veiligheid garandeert tijdens het rijden, omdat de bestuurder zijn handen niet van het stuur hoeft te halen. Een mobiele telefoon met Bluetooth kan rechtstreeks op het systeem worden aangesloten, zelfs zonder de telefoon uit bijvoorbeeld tas of binnenzak te halen. het volume van de radio gaat automatisch omlaag en de stem van de gesprekspartner wordt uitgezonden over de speakers. Het systeem is geschikt voor alle soorten mobiele telefoons die op de markt zijn en kan worden bijgewerkt om te voldoen aan nieuwe eisen van de telefoons van de toekomst.

Blue&Me is geïntegreerd in de auto, de bedieningsknoppen zijn op het stuurwiel geplaatst om de software snel en veilig te kunnen gebruiken. De bestuurder kan bijvoorbeeld een telefoonnummer opzoeken in zijn adresboek door te scrollen in de display van het instrumentenpaneel of tijdens een gesprek ruggespraak houden.

Blue&Me heeft nog meer in petto. Het stelt de bestuurder in staat te luisteren naar zijn favoriete muziek die is opgeslagen op een mobiele telefoon, MP3-speler of USB-stick. Dit kan door middel van een USB-aansluiting in het handschoenenkastje. Audio files (MP3) van elk digitaal apparaat kunnen daardoor worden afgespeeld over het audiosysteem. De informatie wordt getoond op het display van het instrumentenpaneel, zodat de klant eenvoudig het gewenste bestand kan selecteren, zowel vocaal als door middel van de knoppen op het stuurwiel.

Alfa Romeo

Blue&Me wordt naast de Alfa 159 (Sportwagon en Berlina) en Alfa Brera ook leverbaar op de nieuwste aanwinst in de Alfa Romeo-stal, de Alfa Spider, die eind volgende maand bij de Alfa Romeo dealer staat.

Alfa Romeo Alfa Romeo
 
Websitewww.alfaromeo.nl
Deel via