28 oktober 2002
 

Volvo

topscore voor hoofdsteunen bij volvo

28 oktober 2002 | Het Britse expertisebureau Thatcham presenteerde op onlangs zijn New Car Whiplash Rating. Volvo is een van de drie merken waarvan alle modellen de hoogste score behaalden.

Het expertisebureau Thatcham heeft onlangs een statistisch onderzoek uitgevoerd naar het ontwerp en het functioneren van hoofdsteunen in vijfhonderd Europese automodellen. "We zijn er erg trots op dat Volvo in dit onderzoek zo goed naar voren is gekomen", zegt Lotta Jakobsson, whiplashexpert van Volvo Car Corporation. "Hoewel het voor onsgeen verrassende uitslag is. Wij erkennen al lang het belang van goede hoofdsteunen; Volvo was een van de eerste fabrikanten die ook daadwerkelijk kwalitatief goede hoofdsteunen op de markt brachten. De praktijk toont echter aan dat hoofdsteunen slechts een onderdeel zijn bij het voorkomen van whiplash. Daarom richten wij ons al meer dan tien jaar ook op andere belangrijke aspecten. Dit heeft in 1998 geresulteerd in Volvos Whiplash Protecting System WHIPS."

Volvo

De complete voorstoel is bij Volvos WHIPS zodanig ontworpen dat de nek van de inzittende bij een aanrijding van achteren optimaal wordt beschermd. De stoel en hoofdsteun bewegen in dat geval in z'n geheel iets achterover om het hoofd en het bovenlichaam op te vangen. De stoel zorgt er daarmee tevens voor dat het lichaam vervolgens minder sterk naar voren klapt. Het WHIPS-systeem wordt sinds vier jaar standaard in alle Volvo modellen toegepast.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!