6 september 2006
 

Chevrolet WTCC Ultra

Chevrolet studie WTCC Ultra beleeft wereldpremiere

6 september 2006 | De WTCC Ultra toerwagen vormt het hoogtepunt van de Chevrolet Europe presentatie tijdens de Paris Motor Show, die van 30 september t/m 15 oktober 2006 wordt georganiseerd. De volledig raceklare conceptauto werd door een GM ontwerp team wereldwijd ontwikkeld.

De WTTC Ultra is de optische visie van een nieuwe toerwagengeneratie en voert de Chevrolet ontwerptaal tot het uiterste door. De compacte Chevrolet WTCC Ultra (lengte / breedte / hoogte: 4.325 / 1.905 / 1.570 mm) zal zijn wereldpremiere beleven op de Chevrolet stand in Hall 5.2 van de Expo in Parijs.

Chevrolet WTCC Ultra

Het brutale en agressieve ontwerp van de toerwagenstudie raakt de grenzen van Chevrolet's ontwerptaal. De WTCC Ultra is een designvoorbeeld dat voorbij gaat aan het huidige WTCC reglement. Volgens Chevrolet beschrijven woorden als "agressief, gespierd en dramatisch" het design van de auto nog het beste. Scherpe lijnen contrasteren met meer organische, vloeiende lijnen.

De WTCC Ultra wordt aangedreven door een 190 pk sterke diesel-motor. Zijn afmetingen geven de indruk van een auto die er zelfs wanneer hij stilstaat, snel uitziet.

Chevrolet WTCC Ultra Chevrolet WTCC Ultra
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!