23 oktober 2002
 

MG XPower

nieuwe mg xpower sv onthuld tijdens britse motor show in birmingham

23 oktober 2002 | MG heeft haar nieuwe high performance sportwagen met de naam MG XPower SV onthuld. Op basis van het originele X80 conceptmodel heeft de nieuwe MG een radicale evolutie ondergaan, hij is lichter geworden en het vermogen is toegenomen tot 965 pk. De prestaties zijn zo extreem dat alle modellen onder het MG Sport & Racing XPower merk worden gepresenteerd.

Het exterieurontwerp van de tweezits sportwagen van MG heeft veel te danken aan de eisen voor luchtweerstandmanagement, dat voor competitieauto's wordt ingezet. Deze elementen hebben gezorgd voor een agressief en uitzonderlijk sportief uiterlijk, waarmee zijn hoge prestatiepotentieel wordt verwoord. De nieuwe auto mikt op de meest veeleisende klanten en deze MG XPower SV, waarvan de mogelijkheden voor het gebruik op zowel de weg als op het circuit legio zijn, gaat het vlaggenschip van het MG merk worden. Als gevolg van de doelstelling voor het project om het gewicht van de auto zoveel mogelijk te beperken, zijn alle carrosseriepanelen vervaardigd uit lichtgewicht carbon. De platte bodem en de geintegreerde diffusers voor en achter zorgen voor de aerodynamische luchtstroom onder de auto, voor stabiliteit bij hoge snelheden. De dempingkarakteristieken zijn tot stand gekomen in samenwerking met Steve Randle, die verantwoordelijk is voor de dynamische set-up van de McLaren F1 auto voor de openbare weg.

Bescherming wordt geboden door een buizenstructuur die overeenkomstig met de huidige FIA competitiespecificaties is ontworpen. Tijdens een uitvoerig ontwikkelingsprogramma, waarin ook de stabiliteit onder hoge snelheden werd getest op het Nardo circuit in Zuid Italie, bereikte de MG XPower SV regelmatig snelheden die boven de 320 kilometer per uur liggen. De MG XPower SV maakt deel uit van een uniek productprogramma dat op termijn uitgebracht zal worden en borg zal staan voor dermate extreme prestaties zoals die nog nooit op de openbare weg zijn vertoond.

MG XPower

De auto zoals die tijdens de internationale British Motor Show wordt getoond, is de MG XPower SV Club Sport spec, die in dit geval wordt aangedreven door een speciale, 465 pk sterke en door Sean Hyland getunede 5.0 quad-cam V8. Een topsnelheid boven de 320 kilometer per uur en een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,2 seconden zijn haalbaar. Motoren met nog veel hogere vermogensniveaus, zelfs voorzien van fabrieksgoedgekeurde nitroglycerine injectiekits, zullen beschikbaar worden voor extreme vermogenstoenames. Geheel in lijn met de wijze waarop potentiele klanten hun XPower SV samen zouden kunnen stellen, is de auto uitgerust met Sparco carbon racekuipstoelen, een in het interieur gemonteerd reservewiel, speciale opbergruimtes voor helmen, vierpunts elektronisch sluitende gordels en een Motec race-instrumentarium. Enkele van de specificaties van deze auto zullen ook daadwerkelijk hun weg vinden naar de productieversie van de MG XPower SV's.

De prijzen voor de MG XPower SV beginnen in het Verenigd Koninkrijk bij 65.000 Pond.

MG XPower