20 oktober 2002
Mini MINI (2000 - 2006)

Mini MINI (2000 - 2006)

mini one diesel komt niet naar nederland

20 oktober 2002 | Op grond van specifiek Nederlandse marktomstandigheden heeft de directie van BMW Group Nederland besloten de onlangs aangekondigde dieselvariant van de nieuwe Mini vooralsnog niet naar Nederland te halen.

Met de Mini One, de Mini Cooper en de Mini Cooper S neemt Mini in de Nederlandse markt een bijzondere plaats in. Sinds de introductie is volgens de importeur gebleken dat Mini aantrekkingskracht uitoefent op sportief georienteerde automobilisten met gevoel voor stijl en exclusiviteit. Met name de Cooper en de Cooper S modellen doen het boven verwachting. Mini ontleent een deel van zijn karakter aan z'n land van oorsprong, waar de Mini in een splinternieuwe fabriek nog steeds van de band rolt. De keerzijde is evenwel de nog steeds dure Engelse pond en het cumulatieve effect van koersen, BTW en BPM.

Mini MINI (2000 - 2006)

De eerste diesel van Mini, uitgevoerd met een 75 pk motor, is bedoeld voor exportlanden met een dieselcultuur in de klasse van 1.4 tot 2.0 liter en een in deze categorie gunstig fiscaal klimaat. In Nederland is een diesel uitvoering ongeveer 15% duurder dan de vergelijkbare benzine-uitvoering. De Mini One Diesel, in combinatie met de relatief hoge consumentenprijs, voldoet niet aan deze bandbreedte, waardoor er vanuit de markt volgens de importeur te weinig belangstelling voor deze motorvariant zal bestaan. Dit is deden waarom de directie van BMW Group Nederland heeft besloten dit model vooralsnog niet op te nemen in het modellenprogramma 2003. Of er op korte termijn krachtiger dieselvarianten komen is tot op heden niet bekend.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!