11 augustus 2006
Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

GM neemt compleet nieuwe Chevrolet Camaro in productie

11 augustus 2006 | Chevrolet maakte deze week bekend dat GM een compleet nieuwe versie van de Camaro uit gaat brengen. De productie-versie is gebaseerd op het studiemodel dat tijdens de Detroit Motor Show de spotlights op zich vestigde.

Hoewel de Camaro concept car nog niet in Europa is gepresenteerd, onderzoekt Chevrolet Europe de mogelijkheden om deze auto in Europa te gaan importeren en verkopen. "We onderzoeken momenteel zorgvuldig het marktpotentieel van de Camaro", verklaart Wayne Brannon, Executive Director van Chevrolet Europe. "De compleet nieuwe Camaro is een auto die appelleert aan jongere kopers terwijl hij zijn aantrekkingskracht voor de huidige liefhebbers behoudt. We zijn bezig met een business case voor Europa en hopen dat deze auto in de toekomst deel gaat uitmaken van ons Europese productportfolio".

Chevrolet Camaro

Eind 2008 zullen de eerste productieversies van de nieuwe Camaro gereed zijn en de verkoop start in het eerste kwartaal van 2009. "De nieuwe Camaro zal bijna identiek zijn aan de concept car, een grondig gemoderniseerde interpretatie van het 1969 model, dat door velen wordt beschouwd als het beste design van de eerste generatie van de auto", aldus Ed Welburn, GM's Global Vice President of Design, die zelf een 1969 Camaro SS bezit. De sportcoupe, met de motor in het vooronder en achterwielaandrijving, krijgt een onafhankelijke wielophanging achter. Hij wordt in diverse uitvoeringen leverbaar, met keuze uit handgeschakelde en automatische transmissies en V6 en V8 motoren.

Volgens Ed Peper, General Manager van Chevrolet, zal de nieuwe Camaro zowel mannen als vrouwen aantrekken. De Camaro zal volgens hem bovendien leiden tot de integratie van klanten met goede herinneringen aan vorige versies van de Camaro met liefhebbers die voor het eerst met de Camaro in aanraking zijn gekomen tijdens de onthulling van het studiemodel in januari van dit jaar.

Chevrolet Camaro

Ook het designteam van de Camaro concept car bestaat uit een mix van de doelgroep die Chevrolet met de auto voor ogen heeft. Het basisteam dat aan de hoofddesigner rapporteert, varieert qua leeftijd van 27 tot 35 jaar en is afkomstig van over de hele wereld. Toch zijn ze allemaal opgegroeid met dezelfde ervaringen en voorliefde voor de Camaro en Amerikaanse "performance cars".

De Camaro heeft het leven van velen beïnvloed en vele garages gesierd met een productie van bijna 4,8 miljoen auto's tussen 1967 en 2002. Wereldwijd bestaan meer dan 1.000 Camaro clubs en duizenden Camaro websites brengen een ode aan de sportcoupe. Uit een recent onderzoek naar de meest gezochte onderwerpen in 2005 op de site van America Online eindigde de Camaro in de Top 10 van meest gezochte auto's.