17 oktober 2002
 

Daewoo

gm en daewoo ronden overdracht van bezittingen af

17 oktober 2002 | General Motors Corporation, Daewoo Motor Company en de Korea Development Bank, optredend namens het Daewoo Motor Creditors Committee, hebben vandaag de overdracht aangekondigd van bepaalde bezittingen van Daewoo Motor Company naar een nieuw automobielconcern, genaamd GM Daewoo Auto & Technology Co. (GM Daewoo).

De overdracht van bezittingen markeert de opstart van het nieuwe bedrijf die volgt na de definitieve overeenkomst, welke eerder dit jaar, op 30 april, tussen de partijen is getekend. Het nieuwe bedrijf zal drie productiefaciliteiten en in totaal negen overzeese verkoopkantoren bezitten en besturen, waaronder de Daewoo vestigingen in Oostenrijk, de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italie, Puerto Rico, Spanje, Zwitserland, alsmede Daewoo's Europese onderdelenorganisatie in Nederland nabij Breda. De productiefaciliteiten zijn gevestigd in Changwon en Kunsan, Zuid Korea, en in Hanoi, Vietnam. Ook de design-, engineering-, research & development-, verkoop-, marketing- en administratieve divisies in Bupyong, Zuid Korea, maken deel uit van de overname.

De fabriek van Daewoo Motors in Bupyong, Zuid Korea, zal overgaan in een nieuwe onderneming, Daewoo Inchon Motor Company, en zal gedurende tenminste zes jaar voortgaan met het leveren van auto's, motoren, transmissies en componenten aan GM Daewoo. De overeenkomst voorziet in een optie voor GM Daewoo om dit bedrijf in bezit te verwerven op ieder gewenst moment gedurende die zes jaar. Producten van GM Daewoo zullen uiteindelijk wereldwijd in meer dan tachtig landen op de markt worden gebracht. Andere bezittingen, vestigingen, projecten, schulden en verplichtingen, die geen deel uitmaken van de definitieve overnameovereenkomst, zullen toebehoren aan de crediteuren van Daewoo Motor Company. Wanneer de definitieve kapitaalinjectie is afgerond, is het de bedoeling dat General Motors 42,1 procent van de aandelen van het nieuwe bedrijf zal bezitten, terwijl de crediteuren van Daewoo een aandeel van 33 procent zullen verwerven. Suzuki zal een belang van 14,9 procent in GM Daewoo krijgen en SAIC zal de resterende 10 procent in GM Daewoo verwerven.

In aanvulling op de verworven overzeese verkooporganisaties als onderdeel van de mondiale transactie, zal GM Daewoo twee nieuwe bedrijven oprichten, in Luton, Engeland, en Boedapest, Hongarije, teneinde GM Daewoo op de markten van zowel Engeland als Centraal en Zuidoost Europa te vertegenwoordigen.

 
Websitewww.daewoo.nl
Deel via