21 juli 2006
Volvo S60 (1999 - 2010)

Volvo S60 (1999 - 2010)

Volvo S60 verkrijgbaar als sportieve Drivers Edition

21 juli 2006 | Volvo introduceert de Drivers Edition, een sportieve getinte uitvoering van de S60. Het pakket bestaat uit speciale lakkleuren, sportieve velgen, een aangepast interieur en een exclusieve zonnebril.

Volvo is speciaal voor de S60 Drivers Edition een samenwerkingsverband aangegaan met Serengeti Eyewear; een fabrikant van zonnebrillen. Volvo levert de auto met een Serengeti Drivers-zonnebril (ter waarde van 239 euro) om de veiligheid voor de bestuurder (en daarmee de inzittenden en andere weggebruikers) te verhogen. De stijlvolle zonnebril is namelijk voorzien van speciale lenzen, die zich aan elk weertype aanpassen en de verblindende lichtgolven voor 95 procent wegfilteren.

Volvo S60 (1999 - 2010)

De Volvo S60 is leverbaar in combinatie met de bestaande Edition I- en Edition II-uitvoeringen. Het additionele Drivers-pakket voegt aan de lijst van standaarduitrusting nog een aantal exclusieve designelementen toe, zoals Electric Silver metallic-lak, een speciale tint die was voorbehouden aan de S60 R. Naast deze unieke zilverkleur kan de klant voor de Drivers Edition uit alle metallic en pearl lakken kiezen, inclusief het nieuwe Maple Red pearl en Orinoco Blue pearl.

Verder bestaat het Drivers-pakket uit diverse items die het sportieve karakter van de auto versterken. Bijvoorbeeld het met leder beklede sportstuurwiel met aluminium inleg, de nieuwe 17-inch lichtmetalen velgen (type Tucana), het instrumentenpaneel met metaalkleurige schaalaanduiding en de verscheidene afwerkingdetails, onder meer de handremgreep en de pookknop, in geperforeerd leder en aluminium. De Drivers Edition II is bovendien nog uitgerust met sportieve lederen bekleding.

Volvo S60 (1999 - 2010)

Beide Drivers-pakketten zijn leverbaar voor alle motorvarianten van de S60 tegen 950 euro op de Edition I en 1.200 euro op de Edition II.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!