4 juli 2006
Mini MINI (2000 - 2006)

Mini MINI (2000 - 2006)

New Mini bestaat vijf jaar

4 juli 2006 | Eind juli 2001 werd de eerste nieuwe Mini in Nederland te naam gesteld. De fabriek moest al snel haar capaciteit verdubbelen. In Nederland zijn de Mini's onverminderd populair: de vraag overtreft zelfs het aanbod. Deze week is de 10.000e Mini afgeleverd.

Op de Salon van Parijs in 2000 toonde BMW Group voor het eerst het resultaat van jaren design en engineering: de nieuwe Mini. De opdracht aan de ingenieurs was vooral te behouden wat het innovatieve ruimteconcept van Sir Alec Issigones zo uniek maakte: het rijden als een go-kart en het eigenzinnige karakter van de Mini.

Mini MINI (2000 - 2006)

Voor de productie van de nieuwe Mini koos BMW dezelfde locatie als waar in 1959 de eerste Mini van de band liep: Oxford. Vanzelfsprekend is binnen de oorspronkelijke fabriek een moderne productiefaciliteit gebouwd waar geheel naar de kwaliteitsstandaard van BMW wordt gewerkt. Het modellenprogramma is constant gebleven: Mini One, Mini Cooper en Mini Cooper S met keuze uit Hatchback of Cabrio.

Voor wie nog sportiever Mini wilde rijden maakte John Cooper Works een tuningkit. Eerst als bouwpakket en sinds kort is deze supersnelle versie ook af fabriek verkrijgbaar. Vorig jaar debuteerden de Mini Seven, Mini Park Lane en de Mini Checkmate, drie rijke uitvoeringen met verschillende karakters. Ook deze modellen bleken een schot in de roos. Zij zorgden ervoor dat de 10.000e Mini ruim een half jaar eerder kon worden afgeleverd dan verwacht.

Mini MINI (2000 - 2006)

In Oxford wordt koortsachtig gewerkt aan uitbreiding van de productiefaciliteit teneinde de oplopende levertijden het hoofd te kunnen bieden.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!