5 juli 2006
Honda Civic Hybrid

Honda Civic Hybrid

Rijkswaterstaat kiest voor de Honda Civic Hybrid

5 juli 2006 | Rijkswaterstaat Limburg heeft het milieu zeer hoog in het vaandel en daarom bewust gekozen voor de nieuwe groene Honda Civic Hybrid als het vervoermiddel voor de inspecteurs voor Milieu en Handhaving. Voor deze afdeling waar juist het milieu alle prioriteit heeft, kwam de Honda Civic Hybrid als ideale partner naar voren.

Bij de keuze van nieuwe auto's wordt zowel gelet op milieuvriendelijkheid en op prijsstelling. Honda Nederland levert 5 stuks Honda Civic Hybrid af aan Rijkswaterstaat Limburg en zet daarbij haar concurrenten op een zijspoor. Mede door de prijs van de nieuwe Honda Civic Hybrid is het mogelijk voor Rijkswaterstaat Limburg de rijk uitgeruste Civic aan te schaffen.

Honda Civic Hybrid

De nieuwe Honda Civic Hybrid wordt ingezet voor 5 medewerkers van de afdeling Milieu en Handhaving, die dankzij de technieken van de nieuwe Honda Civic Hybrid het milieu nu zelf aanzienlijk ontzien. De inspecteurs rijden ongeveer 30.000 km per jaar en bezoeken in het gehele stroomgebied van de Maas o.a. industrieen en projecten in uitvoering.

De techniek van deze Civic bestaat uit een compacte en efficient Honda hybridesysteem. Een nieuwe 1.3 motor met drietraps i-VTEC-systeem en de jongste versie van het Hybrid IMA-systeem (Integrated Motor Assist). Het verbruik is met 4,6 l / 100 km (1:21,8) bijzonder laag en de CO2-uitstoot bedraagt 109 g/km.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!