4 juli 2006
 

Dodge Challenger

Dodge Challenger gaat in productie

4 juli 2006 | Vlak voor de NASCAR-race van het afgelopen weekeinde in Daytona, zei Tom LaSorda, president van de Chrysler Group het volgende: "It's a go!" De impact van deze zin is omgekeerd evenredig aan de lengte ervan, want LaSordas woorden betekenen dat de Dodge Challenger daadwerkelijk in productie gaat. In 2008 komt deze All American Musclecar op de markt.

Op de Detroit Auto Show in januari onthulde het merk de reincarnatie van de Challenger. De vierzits coupe stal direct de show met zijn All American design en dito specificaties. Daarbij waren de reacties van het Amerikaanse publiek uitermate lovend. LaSorda daarover: "Sinds de onthulling van de Viper in 1989 hebben we niet meer zo'n enthousiast onthaal van een prototype meegemaakt en dat heeft er mede toe geleid dat we de auto in productie nemen".

Dodge Challenger

Het uiterlijk van de Challenger die in 2008 op de Amerikaanse markt komt, verwijst naar dat van zijn naamgenoot uit de jaren '70 van de vorige eeuw, maar hij is in alle opzichten helemaal van vandaag. Zo beschikt hij over moderne ondersteltechniek en (uiteraard) HEMI-kracht.

Tevens sluit de komst van de Challenger aan bij de typische Chrysler Group-traditie, die inhoudt dat prototypes snel kunnen uitgroeien tot productiemodellen. Recente voorbeelden daarvan zijn de Dodge Viper, de Chrysler PT Cruiser en Prowler en de Jeep Compass.

Dodge Challenger Dodge Challenger
 
Websitewww.dodge.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!