30 juni 2006
 

Volkswagen

Europese milieuonderscheiding voor Volkswagen

30 juni 2006 | De Europese Commissie heeft Volkswagen onderscheiden met de European Business Award for the Environment. Volkswagen kreeg deze prijs voor de ontwikkeling van een geavanceerd recyclingproces. De samen met SiCon GmbH ontwikkelde methode is milieuvriendelijk en levert bovendien weer grondstoffen voor de productie van auto's op.
Volkswagen

Het door Volkswagen en SiCon ontwikkelde recyclingproces onttrekt materialen, die voorheen niet te scheiden waren, uit de resten van auto's. Na een speciale behandeling kunnen deze materialen worden hergebruikt voor nieuwe auto's. Bernd Pischetsrieder, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen daarover: "Het milieuvriendelijk recyclen van auto's is onderdeel van ons streven naar duurzame ontwikkeling. Wij hebben al vroeg onderkend dat auto's die aan het einde van hun levenscyclus zijn, een waardevolle bron van grondstoffen kunnen zijn. Met die gedachte in het achterhoofd hebben we producten en processen ontwikkeld, die milieuvriendelijk recyclen mogelijk maken".

Volkswagen

Bij het Volkswagen-SiCon-recyclingproces vervangen resten van harde plastics, rubber, textiel, glas en metaal het gebruik van grondstoffen. Op deze manier wordt er minder beroep gedaan op natuurlijke grondstoffen. Dat is goed voor het milieu, en aangezien de prijzen van grondstoffen blijven stijgen, is deze methode ook in economisch opzicht interessant. Op dit moment staat er een proefopstelling voor deze recyclingmethode bij recyclingbedrijf Belgian Scrap Terminal N.V. (BST) in het Belgische Kallo (bij Antwerpen). Daar blijft het niet bij: er staan in zeven Europese landen fabrieken gepland, die volgens dit procede gaan werken. Enkele daarvan zijn reeds in aanbouw. Auto Recycling Nederland gaat een zelfde fabriek bouwen, waarschijnlijk in Tiel.

Volkswagen Volkswagen
 
Websitewww.volkswagen.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!