28 juni 2006
 

Smart

Smart gaat naar Amerika

28 juni 2006 | De voorzitter van de raad van bestuur van DaimlerChrysler AG heeft in Detroit de introductie van Smart op de Amerikaanse markt aangekondigd. Vanaf begin 2008 zal de opvolger van de Smart ForTwo in de VS in drie uitvoeringen leverbaar zijn. Daarmee zal Smart in 37 landen, waaronder de grootste markt ter wereld, vertegenwoordigd zijn.

De exclusieve verkooprechten voor de nieuwe Smart ForTwo gaat naar de UnitedAuto Group Inc. Deze onderneming wordt verantwoordelijk voor het werven van potentiele dealers, alsmede het opbouwen en onderhouden van een Smart dealernetwerk in de Verenigde Staten en Puerto Rico.

Smart

Dieter Zetsche (voorzitter van de raad van bestuur): "Na het succes van de Smart ForTwo op de Canadese markt en de steeds groeiende vraag in Amerika naar betaalbare en zuinige compacte auto's, brengen we deze nieuwe manier van mobiliteit nu ook naar de grote steden van de VS. De tijd kon niet beter worden gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat de Smart ForTwo als innovatieve, ecologische en wendbare stadsauto het straatbeeld van New York, Miami en Seattle binnenkort net zo zal bepalen als dat op dit moment al het geval is in Rome, Berlijn en Parijs".

UnitedAuto heeft voor de kwalificering van zijn dealers een open proces voor ogen dat gericht is op hun betrokkenheid met het merk. Ook vindt de UnitedAuto het belangrijk om op strategisch belangrijke vestigingsplaatsen vertegenwoordigd te zijn om optimaal aan de eisen van de klanten en het merk te kunnen voldoen. Bij het toekennen van franchiserechten aan dealers zal vooral een hoge klanttevredenheid een belangrijke rol spelen. Het opbouwen van het dealernetwerk zal medio 2007 beginnen, de officiele introductie van het merk Smart volgt enkele maanden daarna. De nieuwe Smart ForTwo zal naar verwachting vanaf begin 2008 in de Verenigde Staten worden aangeboden.

Smart

Roger Penske, voorzitter van de raad van bestuur van UnitedAuto Group: "Wij zijn blij met de mogelijkheid om het merk Smart in de VS en in Puerto Rico te mogen vertegenwoordigen. Door onze internationale instelling kennen wij alle voordelen waar het merk Smart in Europa voor staat. Wij zijn ervan overtuigd, dat de buitengewoon zuinige, milieuvriendelijke en betaalbare Smart ForTwo door de klanten in de VS enthousiast zal worden ontvangen. Wij verheugen ons op een succesvolle marktintroductie van Smart".

Smart Smart
 
Websitewww.smart.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!