10 oktober 2002
 

Honda Accord Tourer (2003 - 2008)

honda accord ook als tourer

10 oktober 2002 | Honda introduceert in het voorjaar van 2003 de Accord Tourer in Europa. Net zoals de in Parijs gepresenteerde Accord sedan hoort deze volgens de fabrikant in het bovenste segment van de middenklasse thuis.

Ten opzichte van de eveneens nieuwe Accord sedan is de Tourer 85 mm langer, waarvan 50 mm aan de wielbasis zijn besteed. Dankzij de compacte, in lengterichting geplaatste achterwieldraagarmen is inhoud van de bagageruimte 576 liter (VDA) tot 921 liter met neergeklapte achterbank. Daarbij is de laapopening extra breed en is een afsluitbare opbergruimte onder de vloer van de bagageruimte te vinden. De Accord Tourer is voorzien van een achterbank die in 1 beweging in zijn geheel is neer te klappen. Door een hendel over te halen komt de zitting rechtop te staan op de vloer, wordt de rugleuning plat gelegd en veranderen de hoofdsteunen van positie. Het resultaat: een volkomen vlakke laadvloer. Ook de veiligheidsgordels vormen geen obstakel, want deze zijn in de rugleuningen geïntegreerd. Een andere handige functie heeft betrekking op de achterklep, die met een druk op de knop van de afstandsbediening is te openen en sluiten. Ook zonder sleutel vergt het sluiten geen kracht, want onderaan de klep is eveneens een bedieningsknop aangebracht.

Honda Accord Tourer (2003 - 2008)

Er is keuze uit dezelfde twee motoren als waarmee ook de sedan begin volgend jaar leverbaar wordt: een 155 pk (114 kW) sterke 2.0-liter plus een 2.4-liter van 190 pk (140 kW). Beide motoren zijn voorzien van DOHC i-VTEC technologie, waardoor bij elk toerental extra kracht voorhanden is. De 2.0 is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak en de 2.4 telt een versnelling meer. Als optie zijn beide krachtbronnen ook te combineren met een 5-traps automaat met Sequential Sports Shift. Iedere Accord Tourer is voorzien van ABS, EBD en remassistent. De 2.4 beschikt bovendien over VSA (Vehicle Stability Assist).

De standaarduitrusting omvat onder andere airconditioning met gescheiden klimaatregeling voor bestuurder en voorpassagier alsmede voor-, zij- en gordijnairbags. Als optie is een DVD navigatiesysteem met touch screenbediening verkrijgbaar. De verkoopstart van de nieuwe Accord Tourer in Europa is in het voorjaar van 2003. De Tourer wordt deze herfst al leverbaar in Japan, waar hij Wagon heet.