14 juni 2006
 

Subaru

Subaru bouwt nieuwe minicar voor Japanse thuismarkt

14 juni 2006 | Een compacte, uiterst praktische en vriendelijke auto met veel respect voor het milieu. Dat is de Subaru Stella, een kersverse minicar die Fuji Heavy Industries speciaal voor de Japanse thuismarkt heeft ontwikkeld. Plannen om de Stella te gaan exporteren zijn er vooralsnog niet.

De Japanse autokoper is dol op ultracompacte minicars, die ondanks hun beperkte afmetingen toch veel binnenruimte en gebruiksgemak bieden. Deze populariteit is te danken aan de enorme wendbaarheid, de uiterst bescheiden bedrijfskosten en het feit dat de bezitters van zulke auto's in drukbevolkte gebieden van overheidswege talrijke voordelen genieten.

Subaru

De nieuwe Subaru Stella, waarvan de productie meteen al ca. 5.000 exemplaren per maand zal bedragen, wordt een sterke aanbieding in het segment. Onder de kap van de vijfdeurs Stella huist bijvoorbeeld een zuinige, 660 cm3 viercilinder lijnmotor, die standaard gekoppeld is aan een traploze iCVT-transmissie (intelligent continuously variable transmission). Met de type-aanduiding Stella "Custom" verschijnt er ook een sportieve turbo-variant die in het bijzonder een jong publiek moet aanspreken.

Verder kenmerkt de opmerkelijk ruime Stella ("ster" in het Italiaans) zich onder meer door onafhankelijke wielophanging rondom voor uitstekende rij-eigenschappen, twee over een lengte van 200 mm verschuifbare stoelen achterin, een passagiersstoel voorin die is neer te klappen tot tafeltje, alsmede zeer veel opbergruimte.

Subaru
 
Websitewww.subaru.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!