11 juni 2006
 

FSRTE02

Eindhovense studenten nemen het op tegen de wereld

11 juni 2006 | Op 8 juli aanstaande zal een team van 60 Nederlandse studenten van de Technische Universiteit Eindhoven met hun zelf ontworpen en gebouwde FSRTE02-raceauto het opnemen tegen 60 teams van even zoveel andere universiteiten. De wedstrijden worden verreden op een circuit in Engeland.

In een jaar tijd is een volledig nieuwe raceauto ontworpen en gebouwd. Binnen 4 seconden accelereert deze bolide van 0 tot 100 km/u. Voor de studenten bestond de uitdaging uit het volledig zelf ontwerpen en bouwen van de auto. Volgens de internationale regels van Formula Student, dient elke deelnemende auto uniek te zijn. Er mogen wel onderdelen van andere auto's worden gebruikt maar 80% procent dient geheel nieuw te zijn.

FSRTE02

Samen met de Technische Universiteit Eindhoven en vele sponsors is het de ontwerpers en bouwers van de FSRTE02 gelukt een opmerkelijke sportauto te ontwerpen, die ook nog economisch aantrekkelijk moet zijn. Na de internationale race in Engeland volgt er nog een in Italië.

Formula Student Racing Team Eindhoven bestaat uit studenten van de TU Eindhoven die in hun vrije tijd en met behulp van o.a. de volgende sponsors (TU/e, UGS, Shell, Modesi, Laser) hun droom hebben verwezenlijkt.

FSRTE02
 
Websitewww.formulastudent.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!