10 oktober 2002
 

MG ZR

mg introduceert mg zr in le mans uitvoering

10 oktober 2002 | In het nog relatief korte bestaan van MG Rover heeft het concern veel gedaan binnen de wereld van de autosport, zowel op het gravel als op asfalt. Met name dat laatste werd tijdens de twee deelnames aan de beroemde 24-uurs Race op Le Mans, in 2001 en 2002, nogmaals onderstreept. Om die autosport gedachte ook op straat tot uiting te brengen, introduceert MG Rover Nederland nu een sportieve uitvoering van de MG ZR: de Le Mans.

De ontwerpers van MG zijn zich van hun opdracht bewust om vooral dynamische en sportieve auto's te ontwikkelen. En daarvoor kunnen ze in-house te rade gaan bij hun collega's van de autosportafdeling: de technici die verantwoordelijk zijn voor de competitiewagens op de internationale circuits, waaronder Le Mans. Deze MG ZR Le Mans uitvoering is in Le Mans trim voorzien van:

  • Le Mans Green of XPower Grey pearlescent lak
  • 17" lichtmetalen 'Straights' velgen
  • Side skirts in carrosseriekleur
  • Mistlampen voor
  • Lederen MG stuurwiel en pookknop
MG ZR

De MG ZR Le Mans wordt geleverd met een keuze uit twee motoren: de reeds bekende, 105 pk sterke benzineversie of de onlangs geintroduceerde ZR 100 Turbodiesel. Deze zelfontbrander met turbo levert 101 pk en, veel belangrijker, een koppel van 240 Newtonmeter bij 2.000 toeren per minuut.

De MG ZR 105 Le Mans is er voor € 17.900,-; de ZR 100 Turbodiesel Le Mans uitvoering kost € 23.400,-.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!