1 juni 2006
 

Audi Museum Mobile

Cabrio's centraal in Audi museum Mobile

1 juni 2006 | Naarmate de temperatuur stijgt, neemt ook het aantal open auto's in het verkeer toe. Of ze nu spyder, roadster of cabriolet genoemd worden, open auto's zijn en blijven een bijzonder fenomeen. Audi Tradition organiseert rond dit thema een speciale tentoonstelling, die tot en met 30 september te zien is in het Audi museum Mobile in Ingolstadt.

Open rijden staat voor rijplezier, levensvreugde en ontspanning, maar ook voor het ervaren van weer en landschap in hun meest pure vorm. Alle cabrioletrijders, ongeacht de leeftijd of de grootte van hun auto, staan bloot aan de elementen. Het weer is dan ook een belangrijk onderwerp tijdens de expositie in het Audi museum mobile in Ingolstadt. Tien zeer uiteenlopende autos met open dak uit de historie van Audi worden gepresenteerd in verschillende weersomstandigheden: storm, regen en zonneschijn.

Audi Museum Mobile

De verzameling auto's begint bij de Wanderer W8 Püppchen uit 1923 en loopt via de Audi Front 225 via de elegante Horch 830 BL tot de cabrios uit de jaren vijftig en zestig: de sportieve zwarte tweezitter met rood interieur, de DKW F 93 Cabriolet uit 1955, de vlotte DKW F 12 Roadster en een uniek exemplaar dat nooit het productiestadium bereikte, de Audi 100 LS Cabriolet uit 1969.

Ingenieuze dakconstructies, doordachte carrosserieconcepten en steeds betere veiligheidsvoorzieningen maken de cabriolets van vandaag tot auto's voor dagelijks gebruik. Deze ontwikkeling wordt getoond aan de hand van twee prototypes, de Audi Cabriolet uit 1989 en de Audi TT Roadster uit 1999, alsmede de nieuwe Audi S4 Cabriolet en de Lamborghini Gallardo Spyder. De gecompliceerde techniek van een cabriolet wordt gedemonstreerd in een dwarsdoorsnede en de ontwikkeling van het cabriodak toont men met behulp van modellen. Ook worden de voordelen van de softtop zichtbaar gemaakt. In de afdeling Lifestyle vinden bezoekers een overzicht van de cabriomode door de jaren heen, de passende hoofddeksels en zonnebrillen.

Audi Museum Mobile

Het Audi museum mobile in het Audi Forum in Ingolstadt is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Audi Museum Mobile Audi Museum Mobile
 
Websitewww.museummobile.de
Deel via