31 mei 2006
 

TVR Sagaris

Wereldprimeur in Nederland: eerste linksgestuurde TVR Sagaris

31 mei 2006 | De Sagaris is misschien wel de spectaculairste sportauto die de TVR-fabriek in Blackpool ooit heeft gebouwd. Het enorme succes van de Sagaris krijgt gegarandeerd een vervolg, nu er ook een linksgestuurde versie verkrijgbaar is. De aflevering van het eerste exemplaar in Nederland betekent een wereldprimeur.

Door de grote vraag naar de TVR Sagaris op de thuismarkt moest noodgedwongen de komst van een linksgestuurde versie even worden uitgesteld. Maar nu is het zover en wel met het debuut in Nederland. De eerste linksgestuurde Sagaris voor het vasteland is namelijk door importeur B.V. NIMAG afgeleverd aan het Nederlandse hoofdkantoor van de internationale winkelketen Europart. Daar zal de Sagaris worden ingezet voor salespromotion-activiteiten, die dus zeker zullen opvallen. De auto is afgeleverd in de speciale lakkleur Chameleon Orange die, zoals de naam al aangeeft, bij verschillende invalshoeken en lichtomstandigheden ook verschillende schakeringen heeft.

TVR Sagaris

De TVR Sagaris is niet alleen een sensationele auto om te zien, ook de prestaties zijn bloedstollend. Zo accelereert deze Britse beauty in 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur, terwijl hij 8,1 seconden nodig heeft om de 160 kilometer per uur te bereiken. De naald van de snelheidsmeter loopt door tot een top van ruim boven de 250 kilometer per uur.

Onder de extravagant gestileerde koets gaat de Speed Six-motor schuil, met een inhoud van 4,0 liter . Deze zescilinder lijnmotor levert een maximumvermogen van 400 pk bij 7.000 tpm. en het maximumkoppel bedraagt 420 Nm bij 5.250 tpm. De Sagaris staat vanaf €  113.500,- in de prijslijst.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!