30 mei 2006
Opel Astra TwinTop

Opel Astra TwinTop

Opel Astra TwinTop nu bij de dealer

30 mei 2006 | De nieuwste telg van de Astra-familie, de Opel Astra TwinTop, staat vanaf vrijdag 3 juni bij de Nederlandse Opel-dealers in de showroom. Met een vanafprijs van € 28.850,- vormt de Astra TwinTop een nieuwe aanbieding in het segment van compacte coupe-cabrio's.

Vanaf de introductie is de Astra TwinTop - een vierzits coupe-cabrio voor alle seizoenen - verkrijgbaar in een groot aantal varianten. De Astra TwinTop is met vier verschillende benzinemotoren (105 200 pk) en een (150 pk) dieselmotor leverbaar. In combinatie met twee uitrustingsvarianten (Enjoy en Cosmo) en verschillende optiepakketten maakt dit de keuzemogelijkheden groot.

Opel Astra TwinTop

In Europa kozen meer dan 55.000 klanten voor de vorige Astra Cabrio, die sinds 2000 bij de Italiaanse designstudio Bertone werd gebouwd. Van de eerste Astra Cabrio uit 1993 en de Kadett Cabrio uit 1987 werden in totaal ruim 100.000 exemplaren verkocht.

Het fenomeen coupe-cabrio is niet nieuw voor Opel. Met de Tigra TwinTop heeft Opel sinds september 2004 al een dergelijk tweezits model in huis. Net als de Astra TwinTop biedt dit kleine broertje een combinatie van design en ergonomie. Letterlijk met een druk op de knop opent het dak zich volautomatisch en verdwijnt vervolgens achterin.

Opel Astra TwinTop

De productie van de nieuwe Astra TwinTop vindt plaats bij de General Motors-fabriek in Antwerpen, waar hij van dezelfde band rolt als de vijfdeurs Astra, de Astra Stationwagon en de Astra GTC.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!