30 mei 2006
 

Jeep

Jeep viert 65e verjaardag

30 mei 2006 | Jeep is jarig. Het merk viert dit jaar zijn 65-jarig bestaan. Uiteraard blikt Jeep daarbij terug op zijn roemruchte historie, die begon met de Willy's MB waarvan het DNA nog nadrukkelijk te bespeuren is in het modellen-progamma van vandaag. En dat geldt in het bijzonder voor de 65th Anniversary-uitvoeringen.

De Willys MB was niet alleen de eerste productie 4x4 ter wereld, hij is ook de meest legendarische. Hij dankt zijn faam vooral de rol die hij speelde bij de invasie van de geallieerden in Normandie. Diverse generaals hebben naderhand aangegeven dat de Willys MB met zijn uitmuntende terreineigenschappen daarbij een cruciale rol heeft gespeeld. Dat leverde hem een even fraaie als eervolle bijnaam op: The Liberator.

Jeep

Alle Jeep-modellen (van Wrangler tot en met Commander) zijn ter ere van het 65-jarig bestaan van het merk leverbaar als 65th Anniversary Edition. Deze tijdelijk verkrijgbare modellen zijn voor een geringe meerprijs voorzien van veel extra's.

De Wrangler is in alles de meest directe afstammeling van de Willys MB. De 65th Anniversary Edition van deze klassieker, is nog avontuurlijker en een tikje luxueuzer dan de normale uitvoering. Zo is hij voorzien van lichtmetalen velgen, spatborden in carrosseriekleur, een zilverkleurige middenconsole en van een speakerset die bestaat uit 7 luidsprekers en een subwoofer. Daarbij is hij herkenbaar aan de 65th Anniversary-badges op het koetswerk, een speciale mattenset en aan de tweekleurige stoelbekleding. De waarde van dit pakket extra's bedraagt € 1.600, maar de Jeep-dealer brengt € 995 in rekening.

Jeep

De Cherokee 65th Anniversary Edition is luxueus uitgerust. Standaard beschikt hij over een elektrisch bedienbaar schuifdak, een fullscreen navigatiesysteem, lichtmetalen velgen (16 inch) en metallic lak inclusief meegespoten spatborden en bumpers. Ook speciale voorstoelen, dito vloermatten, een reservewielcover, een Diamond plate middenconsole en natuurlijk het 65th Anniversary-badge horen tot het feestpakket dat een waarde vertegenwoordigt van € 5.100, maar dat wordt aangeboden voor € 1.495,-.

Uiteraard vieren ook de Grand Cherokee en de gloednieuwe Commander het feest mee. Voor deze gelegenheid zijn ze uitgerust met metallic lak, het 65th Anniversary-badge en een sunroof (inclusief Command View voor de Commander). Voor beide modellen geldt dat de meerprijs voor dit pakket (ter waarde van € 2.450,-) € 995,- bedraagt.

Jeep Jeep
 
Websitewww.jeep.nl
Deel via