30 mei 2006
 

Maserati MC12 Corsa

Maserati kondigt productie MC12 Corsa aan

30 mei 2006 | Maserati is verheugd de productie van de MC12 Corsa te kunnen aankondigen; een op bestelling geproduceerde superauto voor een zeer select aantal klanten van Maserati.

De MC12 Corsa is ontwikkeld op basis van de MC12 GT1 waarmee Maserati het FIA GT Kampioenschap 2005 voor constructeurs heeft gewonnen. De auto zal eigenaren in de gelegenheid stellen hun rijprestaties te testen binnen een uiterst exclusief gentleman driver gezelschap. De auto zal uitsluitend op het circuit worden gebruikt tijdens privé test-sessies of door Maserati georganiseerde demonstratie-evenementen. De MC12 Corsa wordt niet gehomologeerd voor het gebruik op de openbare weg of voor de inzet voor raceactiviteiten.

Maserati MC12 Corsa

De Maserati MC12 Corsa het levende bewijs van Maseratis mogelijkheden om unieke, geheel op wens samengestelde en speciaal geproduceerde auto's te bouwen, wordt komende herfst leverbaar. De auto, die standaard geleverd wordt in de officiele Maserati kleur Blue Victory, kan speciaal op wens worden gepersonificeerd door middel van diverse optionele features, te beginnen met een door de klant op te geven afwijkende lakkleur.

De totale productie van de Maserati MC12 Corsa zal niet meer dan twaalf auto's wereldwijd bedragen. Deze Corsa is goed voor 755 pk en weegt 1.150 kg.

Maserati MC12 Corsa Maserati MC12 Corsa
 
Websitewww.maserati.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!