30 mei 2006
SsangYong Rexton

SsangYong Rexton

SsangYong introduceert vernieuwde Rexton

30 mei 2006 | De SsangYong Rexton is op tal van punten aangepast en verfijnd. Zo is de voorzijde ingrijpend gewijzigd. Ook de motorkap en de spatborden zijn vernieuwd. De sidesteps zijn eveneens licht aangepast.

Aan de achterzijde is de Rexton herkenbaar aan de nieuw ontworpen achterlichten en achterbumper. De lijst in de achterklep boven de kentekenplaathouder is voortaan in carrosseriekleur uitgevoerd. Nieuw vormgegeven lichtmetalen velgen van 16-inch ronden de wijzigingen aan het exterieur af.

Het in zwart uitgevoerde interieur heeft een modernere uitstraling, met bekleding (optioneel leder) en carbon accenten op het dashboard en de deurpanelen. Nieuw is de bediening op het stuur van radio en transmissie. Daarmee kan de bestuurder de automatische vijftrapstransmissie met tip shifter voortaan via het stuur bedienen. Ook de middenconsole is nieuw vormgegeven en voorzien van twee bekerhouders. In de middenarmsteun bevindt zich een pop-out bekerhouder. Nieuw is tevens de vormgeving van de dakconsole.

SsangYong Rexton

De airconditioning is in de vernieuwde Rexton uitgerust met AQS (Air Quality Control System), dat continu de kwaliteit van de buitenlucht bewaakt en automatisch overschakelt op luchtrecirculatie bij verontreinigde buitenlucht. De (optionele) verwarming van de voorstoelen kent voortaan vijf instellingen. Elektrisch verstelbare stoelen zijn alleen leverbaar op de S-uitvoering. Tevens nieuw en alleen op de S-uitvoering is Easy Access. Dit vereenvoudigt het in en uitstappen, doordat de stoel dan automatisch naar achteren schuift.

De vernieuwde SsangYong Rexton RX 270 is vanaf eind mei leverbaar en is voortaan standaard uitgerust met lichtmetalen 16-inch velgen, audiobediening op het stuur, ESP (Electronic Stability Program, standaard op de RX 270 S-uitvoering) en sidesteps. De vernieuwde Rexton is verkrijgbaar vanaf €  39.995.