26 mei 2006
 

Renault

Renault start mobiliteitsprogramma: Renault Adaptation

26 mei 2006 | Renault Nederland introduceert een speciaal programma: Renault Adaptation. Onder dit label worden aangepaste voertuigen voor mindervalide mensen geleverd. En er is meteen al een Europese primeur: de Renault Kangoo Drive-from-wheelchair.

Omdat niet iedereen hetzelfde is, blijkt het soms noodzakelijk te zijn om een auto aan te passen aan bestuurder of passagier. Renault beseft dat maar al te goed, want sinds 1975 levert de fabrikant in Nederland, via Aanpassingsbedrijf Bierman, rolstoeltoegankelijke voertuigen. Dat begon destijds met de aangepaste Renault 4 Fourgonnette. Inmiddels is het creeren en produceren van autos op maat uitgegroeid tot een volledige bedrijfstak, waarvoor Renault een nieuw label in het leven heeft geroepen: Renault Adaptation.

Renault

De Kangoo Drive-from-wheelchair is het meest recente bewijs dat Renault Adaptation ver is met het bieden van maatwerk. Dit is de eerste auto waarin het mogelijk is een rolstoel op de plek van de bestuurder vast te zetten, zodat de mindervalide inzittende de mogelijkheid heeft om zelf een auto te besturen.

Onder Renault Adaptation worden voortaan alle producten en diensten voor mindervalide mensen aangeboden bij één van de dertien speciale Renault Adaptation-dealers. Het gaat niet alleen om het aanpassen van auto's voor mensen in een rolstoel. Renault Adaptation staat voor alle aanpassingen. Dus bijvoorbeeld ook het naar een beter bereikbare plaats verplaatsen van de schakelaar voor de richtingaanwijzer, of een voorziening waardoor de scootmobiel een plaatsje kan vinden in de laadruimte.

Renault

Naast het geven van de juiste adviezen kunnen de Renault Adaptation-dealers nog meer betekenen. Door de landelijke spreiding is er namelijk altijd een Renault Adaptation-dealer in de buurt, en deze heeft in zijn showroom één of meerdere aangepaste voertuigen als voorbeeld staan. Bij acht Adaptation-dealers staat een rolstoeltoegankelijke Kangoo klaar voor een uitgebreide proefrit, maar ook om te huren. De huurmogelijkheid is uniek. Het is een oplossing voor mensen die een dergelijk voertuig enige tijd willen uitproberen of die bijvoorbeeld een aan huis gebonden familielid eens willen meenemen op vakantie of een dagje uit. Een compleet overzicht van alle mogelijkheden staat in het Renault Adaptation-mobiliteitscentrum van Aanpassingsbedrijf Bierman te Nieuw-Vennep.

Renault Renault
 
Websitewww.renaultadaptation
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!