11 augustus 2001
 

Nissan Almera Tino

Design prijs voor Nissan Almera Tino

11 augustus 2001 | De Nissan Almera Tino heeft een prestigieuze designprijs in de wacht gesleept. Het Design Centrum van Noord-Rijn Westfalen (Duitsland) kende de midi MPV de 'Red Dot Award' toe voor zijn innovatieve interieurontwerp. Het is de derde keer dat Nissan beloond wordt voor zijn ontwerpen. Eerder wonnen de Micra (1993) en de Almera (1996).

De juryleden van het Design Centrum waren vooral onder de indruk van de veelzijdigheid en functionaliteit van het interieur van de ruimtewagen. Verder lette de jury op zaken als innovatieve kracht, doelmatigheid, ergonomie, milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en emotionele lading. De Almera Tino is ontworpen en ontwikkeld door Nissans Europese Technische Centrum in Cranfield (Groot-Brittannie). Met behulp van het super utility-concept creeerde het ontwerpteam twintig verschillende opbergmogelijkheden en vierentwintig manieren om het interieur in te delen.

Nissan Almera Tino

Het Duitse Design Centrum schrijft de ontwerpwedstrijd al veertig jaar lang uit. Dit jaar zonden 877 bedrijven en 378 ontwerpers van 24 verschillende landen meer dan 1.500 producten in.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!