8 mei 2006
Renault Clio (2005 - 2012)

Renault Clio (2005 - 2012)

Renault maakt prijs Clio RS bekend

8 mei 2006 | De 200 pk sterke Clio RS zal leverbaar worden vanaf 28.900 euro. De Clio Renault Sport staat in augustus in de showroom, maar kan nu al besteld worden.

Wie wil genieten van de wegligging van de Clio RS, doet dat vanuit sportstoelen die vijftien millimeter lager zijn dan normaal en meer zijdelingse steun bieden. Geperforeerde aluminium pedalen die optimaal zijn geplaatst voor heel-and-toe. Het sportstuur is bekleed met geperforeerd leer en heeft een rode markering voor de centrale positie. Een indicatielampje in de toerenteller geeft het optimale moment aan om een hoger verzet te kiezen met de close-ratio zesversnellingsbak. Het standaard stabiliteitssysteem ESP is uitgerust met tractie- en onderstuurcontrole, maar kan ook worden uitgeschakeld.

Renault Clio (2005 - 2012)

Opvallende designelementen van de RS hebben een functionele oorsprong. De bredere wielkasten voor en achter ogen niet alleen sportief, maar maken ook een grotere spoorbreedte mogelijk en dat komt de wegligging ten goede. De voorbumper biedt plaats aan een grotere luchtinlaat en is voorzien van een geïntegreerde spoiler. Uitstroomopeningen in de wielkasten, net achter de voorwielen, zorgen voor koeling en aerodynamica. De Clio RS wordt geleverd met lichtmetalen 17-inchwielen en is in vijf carrosseriekleuren verkrijgbaar.

Behalve los te bestellen opties als een bandenspanning-controlesysteem, een elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak en verwarmbare voorstoelen, biedt Renault voor de Clio RS twee optiepakketten aan:

  • Het Vision-pakket bestaat uit actieve bochtverlichting met xenonkoplampen, die voorzien zijn van koplampsproeiers. Elektrisch inklapbare buitenspiegels maken ook deel uit van dit pakket. De pakketprijs van 795 euro betekent een voordeel voor de klant van 245 euro.
  • Het Attractive-pakket biedt comfortverhogende extra's. Instappen wordt eenvoudiger door de Renault Handsfree Card. Extra gemak bieden regen- en lichtsensoren, plus een sneltoets voor de zijruitbediening aan de passagierzijde. Ook inbegrepen is een elektronisch geregelde airconditioning en diepteverstelling van het stuurwiel. Het pakket wordt gecompleteerd met verlichte make-upspiegels en binnenverlichting achterin. De pakketprijs bedraagt 845 euro en het klantvoordeel 255 euro.