4 oktober 2002
 

Seat

automatische deurvergendeling standaard op iedere nieuwe seat

4 oktober 2002 | Met ingang van modeljaar 2003 heeft Seat standaard een centrale deurvergrendelingsfunctie geïntroduceerd op de Arosa-, Ibiza-, nieuwe Cordoba-, Leon-, en Toledo-modellen, die automatisch de portiersloten vergrendelt.

Het mechanisme wordt geactiveerd wanneer de auto een snelheid van 15 km/u bereikt of overschrijdt. Bij deze snelheid worden de portiersloten automatisch vergrendeld. Hierdoor zijn inzittenden en hun persoonlijke eigendommen in de auto beter beschermd. Met deze functie bieden Seat-modellen meer bescherming, aangezien portieren bij de rijdende auto niet vanaf de buitenkant kunnen worden geopend. De portieren worden automatisch ontgrendeld zodra de auto tot stilstand komt en de contactsleutel uit het contactslot wordt gehaald, of wanneer de auto betrokken raakt bij een ongeval waarbij een airbag wordt geactiveerd.

De bestuurder kan te allen tijde de portieren ontgrendelen door de schakelaar van de centrale portiervergrendeling op het portierpaneel in te drukken. Dit deurvergrendelingsmechanisme is op verzoek van de berijder bij de Seat-dealer in- of uit te schakelen.

 
Websitewww.seat.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!