12 april 2006
 

Kerncijfers 2006

Nederlanders leggen meer kilometers af dan ooit te voor

12 april 2006 | Het aantal reizigerskilometers dat Nederlanders met zijn allen afleggen, is opgelopen tot ruim 191 miljard kilometer. Daarvan komt bijna de helft voor rekening van autobestuurders en meer dan een kwart voor de autopassagier. Deze gegevens zijn onlangs verschenen in de uitgave Kerncijfers Auto & Mobiliteit 2006 van BOVAG en RAI Vereniging.

Kerncijfers Auto & Mobiliteit 2006 is een publicatie die jaarlijks verschijnt. In de BOVAG-RAI publicatie zijn de meest recente kerngegevens verzameld die de ontwikkelingen over de afgelopen jaren van het autopark tot aan de vervoersprestatie in kilometers weergeven.

Kerncijfers 2006

Uit Kerncijfers is een aantal opvallende ontwikkelingen af te lezen. Zo blijft het aantal reizigerskilometers toenemen. Echter daalt het aantal kilometers dat wordt afgelegd met het openbaar vervoer. Het aantal verkeersdoden neemt ieder jaar af. De assemblage en fabricage van personenautos in Nederland is de afgelopen jaren sterk teruggelopen, terwijl de productie van bedrijfswagens juist gegroeid is.

Kerncijfers 2006
 
Websitewww.raivereniging.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!