4 april 2006
 

Noble

Noble betreedt supersportwagen segment met M15

4 april 2006 | Met de onthulling van de nieuwe M15 heeft Noble Automotive een plaats in het segment van de supersportwagens geclaimd. De M15, die voortbouwt op het succes van de M12, is een meer volwassen Noble die zich onderscheidt dankzij zijn luxueuze uitrusting, met onder meer satellietnavigatie en 300 liter aan bagageruimte.

"De Noble M12 is een geweldige auto, maar heel erg gefocused op het leveren van hardcore prestaties. Ditmaal wilde ik een superauto ontwerpen die voor alledaags gebruik inzetbaar is", verklaart ontwerper Lee Noble. "Het was voor Noble tijd om een grote stap te zetten op het gebied van raffinement, praktische bruikbaarheid en stijl. We zijn zeer verheugd met de all-round capaciteiten van deze nieuwe auto en ik denk niet dat er in deze klasse een auto is die wat dynamiek betreft aan de M15 kan tippen. Het blijft tenslotte een echte Noble".

Noble

De nieuwe Noble M15, die is uitgerust met een 461 pk sterke versie van de 3.0-liter bi-turbo motor, is tevens de snelste auto die ooit in Barwell, Leicestershire, gecreeerd werd. Gecombineerd met een koppel van 620 Newtonmeter, in een auto die net iets boven de 1.200 kg weegt, maakt dat de M15 tot een supersportwagen. "Noble heeft bewust gekozen voor een snelle acceleratie over het gehele toerengebied en minder voorkeur gegeven aan het bereiken van een topsnelheid boven de 300 km/u", verklaart Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars, in de Benelux verantwoordelijk voor de import en distributie van Noble.

Het spaceframe chassis met de geïntegreerde rolkooi is 57 procent stijver dan dat van de M12. Intensief ontwikkelingswerk heeft er voor gezorgd dat de handling waar Noble bekend om staat, op de limiet zelfs verbeterd is.

Noble

Met een prijs van € 164.950,- voor de Nederlandse markt positioneert Noble de M15 onder het segment van de gevestigde supercar orde. "Ik hoop dat potentiele kopers die een proefrit maken in de M15, hem als een serieus alternatief voor de veel duurdere exoten en de directe prijsconcurrenten zien", aldus Willem van der Kooi. "Ik weet dat de concurrentie groot is, maar ik ben er van overtuigd dat we met deze auto een grote stap voorwaarts kunnen gaan zetten".

De nieuwe Noble M15 arriveert in september in de showrooms.

Noble Noble
 
Websitewww.noblecars.com
Deel via