4 april 2006
 

Mazda CX9

Mazda toont CX9 in New York

4 april 2006 | Op de komende New York International Auto Show presenteert Mazda een wereldprimeur: de CX-9, een crossover sport-utility vehicle (SUV) voor zeven personen. De CX-9 is een grotere broer van de Mazda CX-7, die eerder dit jaar werd onthuld op de North American International Auto Show in Detroit, en is de tweede SUV die speciaal voor de Noord-Amerikaanse markt is ontworpen.

De zevenpersoons Mazda CX-9 kan, evenals de CX-7, als een buitenbeentje gezien worden op de vaak traditionele SUV-markt in Noord-Amerika, die gekenmerkt wordt door volumineuze en hoekige modellen. Met in het achterhoofd de "Soul of a Sports Car" filosofie van Mazda is de CX-9 een combinatie van een stationcar en een zevenpersoons SUV.

Mazda CX9

De auto wordt aangedreven door een nieuwe 3.5 liter V6 motor, die standaard gekoppeld is aan een automatische zesversnellingsbak, via voorwiel- of vierwielaandrijving. De Mazda CX-9 wordt geproduceerd in de Ujina No. 1 Plant vlakbij het hoofdkantoor van Mazda in Hiroshima in Japan en wordt begin 2007 in de Noord-Amerikaanse showrooms verwacht.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!