25 september 2002
 

Honda Civic (2000 - 2005)

twee nieuwe uitvoeringen honda civic ter gelegenheid van 30e verjaardag

25 september 2002 | Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de Civic introduceert Honda nu op de autoshow in Parijs de Type-R 30th Annivenary. Bovendien introduceert Honda daar, ook naar aanleiding van de festiviteiten rond de Civic, de nieuwe Civic 1.6 Sport, die eveneens als 3-deurs op de markt komt.

De Civic 'Type-R 30th Anniversary' komt technisch overeen met de Type-R die sinds vorig jaar leverbaar is. De exclusievere aankleding is echter voorbehouden aan deze gelimiteerde oplage. Zo zijn de stoelen vervangen door exemplaren van Recaro, die meer ondersteuning bieden dan het standaard meubilair. De rode bekleding, ook van de portierpanelen, benadrukt het prestatiepotentieel. Bovendien is in de 'Type-R 30th Anniversary' een met leder bekleed Momo-stuur gemonteerd. De achterruit en de zijramen achter zijn voorzien van extra donker getint glas, dat voor een stoerdere en extra-sportieve uitstraling moet zorgen. Tot slot is het jubilieum model voorzien van een '30th Anniversary'-aanduiding.

Honda Civic (2000 - 2005)

De 'Type-R 30th Anniversary' biedt dezelfde prestaties als de reeds bekende Type-R, dat wil zeggen een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 6,8 seconden en een topsnelheid van 235 km/h. De 200 pk (147 kW) 2.0-liter DOHC i-VTEC motor is gekoppeld aan een close-ratio handgeschakelde 6-versnellingsbak. Andere kenmerken van de Type-R en 'Type-R 30th Anniversary' zijn een hardere demper- en veringafstelling, vergeleken met de andere Civics, en extra carrosserieverstevigingen. De 'Type-R 30th Anniversary' wordt vanaf eind 2002/begin 2003 leverbaar. De prijsstelling zal tegen die tijd bekend gemaakt worden.

De 1.6 Sport is de nieuwste aanvulling op het Civic 3-deurs gamma. Deze sportieve uitvoering is voorzien van een aantal details van de Type-R. Zo heeft de 1.6 Sport zowel voor als achter aan de onderzijde van de bumpers Type-R spoilers. Ook is deze uitvoering voorzien van sideskirts. Bovenaan de achterklep prijkt een dakspoiler. Een honingraat grille, 15-inch lichtmetalen velgen, zwarte koplampbehuizingen alsmede kentekenplaatomlijstingen en portiergrepen in carrosseriekleur completeren het uiterlijk. Tot slot is de 1.6 Sport voorzien van een '30th Anniversary'-aanduiding, net zoals de 'Type-R 30th Anniversary'. In het interieur valt de 1.6 Sport op door het Type-R stuur, een met leder beklede versnellingspookknop en witte wijzerplaten in een zwarte omlijsting. Ook de Civic 1.6 Sport wordt vanaf eind 2002/begin 2003 leverbaar. De prijs van de 1.6 Sport is nog niet bekend.