29 maart 2006
Subaru Forester (2002 - 2008)

Subaru Forester (2002 - 2008)

Subaru viert productie van miljoenste Forester

29 maart 2006 | In Subaru's Gunma Yajima fabriek in Japan werd onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt in de historie van Fuji Heavy Industries Ltd. als automobielfabrikant: de 1.000.000ste Forester liep van de band!

De Subaru Forester was van meet af aan een succes. Niet alleen als auto, maar vooral ook als concept. Het miljoen werd vol gemaakt na een productie-periode van 9 jaar en drie maanden; een succes dat zonder meer toegeschreven kan worden aan Subaru's geslaagde combinatie van de bijzondere eigenschappen van een Sports Utility Vehicle en een stationwagon. Daarmee was de zogeheten crossover geboren, een concept dat tot op de dag van vandaag veel navolging vindt.

Subaru Forester (2002 - 2008)

Aan de zegetocht van de Subaru Forester AWD lijkt geen einde te komen. Ook de huidige, tweede generatie grossiert wereldwijd in onderscheidingen bij met name grootschalige (consumenten)onderzoeken naar tevredenheid over kwaliteit en betrouwbaarheid zowel als bij veiligheidstests en verkiezingen voor de beste trekauto.

De wereldwijde verkopen van de Subaru Forester zijn in 2005 gestegen tot 119.743, een toename met 6,2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Ruim 83 procent van de Forester-productie wordt op exportmarkten verkocht. Ook in Nederland is de Forester sinds zijn introductie een absoluut succesmodel in het Subaru-gamma.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!