24 maart 2006
 

Jaguar

Jaguar investeert in Sciene and Business Park in Whitley

24 maart 2006 | Na meer dan vijftig jaar verlaat Jaguar de legendarische fabrieken in Browns Lane bij Coventry. In de loop van volgend jaar worden de bedrijfsactiviteiten overgeheveld naar het moderne Science & Business Park, dat in samenwerking met de gemeente Coventry gebouwd wordt in de plaats Whitley. Na de introductie van de nieuwe XK zet Jaguar met dit besluit de volgende belangrijke stap op weg naar een gezonde toekomst.

De werkgelegenheid van Browns Lane voor de gemeente Coventry blijft gewaarborgd. Alle productiefaciliteiten worden overgenomen door Delamar, een innovatief bouwbedrijf dat 300 miljoen euro investeert in een assemblagelijn voor bouwcomponenten. Verwacht wordt dat hiermee op termijn zo'n tweeduizend arbeidsplaatsen zullen ontstaan.

Sinds Jaguar voor de productie en het ontwikkelen van auto's al in een eerder stadium koos voor Castle Bromwich en het Whitley Engineering Centre, werd in Browns Lane nog maar een fractie van de capaciteit benut. De nog bestaande activiteiten worden daarom overgeheveld naar een nieuw Science & Business Park in Whitley, een ambitieus project dat door Jaguar wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Coventry. Het nieuwe park zal in de loop van 2007 het nieuwe onderkomen zijn van Jaguars hoofdkantoor en het Jaguar Daimler Heritage Museum. Daarnaast wordt een ultramoderne afdeling voor houtbewerking opgezet, alsmede een Customer Care Centre voor klanten van de merken Ford, Jaguar en Land Rover.

Jaguar

Belangrijk is dat een groot aantal kleine en grotere bedrijven gelegenheid krijgen zich op het park te vestigen. Een deel van deze bedrijven zal fungeren als toeleverancier voor Jaguar en andere autofabrikanten in de regio, terwijl andere bedrijven geheel nieuwe activiteiten zullen ontplooien. Met de bouw van het 47 hectare grote Science & Business Park wordt binnenkort begonnen. Jaguar en Delamar zijn overeengekomen dat Jaguar gedurende de bouwactiviteiten kan blijven beschikken over de faciliteiten in Browns Lane.

"Voor de verkoop van Browns Lane hebben we talloze opties uitgebreid bestudeerd. Dit is voor meerdere partijen een duidelijke win-win situatie", stelt Geoff Polites, CEO van Jaguar en Land Rover. "Voor de stad Coventry is het een uitstekende zaak dat Browns Lane behouden blijft als productiefaciliteit, met bovendien extra werkgelegenheid. En met de komst van het nieuwe Science & Business Park in Whitley ontstaan honderden hoogwaardige nieuwe banen. Dat is niet alleen goed voor de lokale economie, maar ook voor Jaguar dat daarmee een belangrijke stap zet op weg naar een gezonde toekomst. Centraal daarin staat een geheel nieuwe generatie Jaguars, waarvan de nieuwe XK de eerste exponent is".

Jaguar
 
Websitewww.jaguar.nl
Deel via