21 maart 2006
 

Chevrolet

GM Daewoo neemt ontslagen Daewoo werknemers weer in dienst

21 maart 2006 | GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo) en haar vakbond hebben tijdens een gezamenlijke persconferentie in GM Daewoo's hoofdkantoor in Incheon, Korea, bekendgemaakt dat de autofabrikant alle medewerkers die door het voormalige Daewoo Motor Co. waren ontslagen, weer in dienst zal nemen.

Van de 1.725 productiemedewerkers die in februari 2001 waren ontslagen, zijn er al 1.081 weer in dienst genomen. De resterende medewerkers die zich hadden aangemeld om weer terug te keren, zullen in mei weer in dienst treden. Tot eind maart wacht GM Daewoo nog op reacties van tachtig ontslagen medewerkers die nog niet hebben gereageerd.

Volgens GM Daewoo President en CEO Nick Reilly en Lee Seong-Jae, voorzitter van de GM Daewoo vakbond, is het wederom in dienst nemen van eerder door Daewoo Motor Co. ontslagen medewerkers door GM Daewoo nog niet eerder voorgekomen in Korea. Hiermee wordt ook voldaan aan een eerder door het management gedane belofte. Als gevolg hiervan zal in de tweede fabriek van de autofabrikant, in Bupyung, Incheon, waar de nieuwe Epica wordt gebouwd, een tweede ploegendienst worden ingevoerd. Met ingang van juni zal de fabriek net als de andere autofabrieken van GM Daewoo in Korea zowel overdag als 's nachts auto's produceren.

Chevrolet

Met de oprichting van GM Daewoo in oktober 2002 hebben Daewoo Incheon Motor Co. (DIMC) en haar productiefaciliteiten in Bupyung geopereerd als een onafhankelijk bedrijf dat producten leverde aan GM Daewoo. Vorig jaar oktober heeft GM Daewoo de integratie van DIMC, haar twee fabrieken en haar werknemers in de rest van het bedrijf afgerond. Naast de Epica produceert de fabriek in Bupyung tevens de Kalos en Aveo alsmede motoren en transmissies. De eerste SUV van GM Daewoo, de Captiva, zal ook worden gebouwd in Bupyung.

GM Daewoo Auto & Technology beschikt over vijf fabrieken in Korea alsmede over een assemblagefabriek in Vietnam. Producten van GM Daewoo worden ook geassembleerd in GM fabrieken in China, Thailand, India, Colombia en Venezuela. In 2005 verkocht en exporteerde GM Daewoo ruim 1,15 miljoen voertuigen. Haar producten zijn in meer dan 150 landen verkrijgbaar. Geïmporteerde GM-producten van Cadillac en Saab worden in Korea verkocht via het GM AutoWorld distributienetwerk.

Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via