20 maart 2006
Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

Volkswagen introduceert Polo Bluemotion: de zuinigste Polo ooit

20 maart 2006 | Volkswagen presenteert de Polo BlueMotion. Deze auto vormt de aftrap van het Volkswagen BlueMotion-programma dat staat voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, maar dan wel gekoppeld aan rijplezier. De Polo BlueMotion beschikt over een 59 kW/80 pk sterke dieselmotor die slechts 3,9 liter per 100 kilometer verbruikt. Vergeleken met een even sterke normale Polo, levert hij dezelfde prestaties bij een verbruik dat gemiddeld 0,5 liter/100 km lager ligt.

De Polo BlueMotion dankt zijn lagere verbruik en de daaraan gekoppelde lagere emissiewaarden (per kilometer o.a. een 16 gram lagere CO2-uitstoot) aan langere overbrengingsverhoudingen van de vijfversnellingsbak, een in aerodynamisch opzicht geoptimaliseerd koetswerk en aan diverse motormodificaties. Hierdoor is de Polo BlueMotion zeer zuinig zonder concessies te doen aan prestaties en rijplezier. De Polo BlueMotion beschikt standaard onder andere over 14" lichtmetalen velgen en een aerodynamische spoilerset.

Volkswagen Polo (2002 - 2009)

BlueMotion staat niet alleen voor auto's met een laag verbruik, maar heeft ook betrekking op Volkswagen zelf. Blue (blauw) is de kleur van Volkswagen en staat tevens symbool voor de elementen water en lucht. Motion staat voor de mobiliteit van de toekomst. BlueMotion zal zich gaandeweg ontwikkelen tot een keurmerk, dat aan de zuinigste variant van een modellenreeks wordt toegekend.

De Polo BlueMotion wordt geproduceerd in het Spaanse Pamplona en komt deze zomer in Nederland op de markt. De prijzen worden binnenekort bekend gemaakt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!