13 maart 2006
Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Volkswagen Passat is Auto 1 van Europa

13 maart 2006 | De Volkswagen Passat is uitgeroepen tot Auto 1 van Europa. Meer dan 40 miljoen lezers van de 24 bladen van de Europese AutoBild-groep hebben deelgenomen aan de stemrondes. Dat leidde tot 13 kanshebbers voor de titel. Voor de 40-koppige jury, bestaande uit hoofdredacteuren van de autotijdschriften en auto(sport) experts was de Passat daarvan de winnaar.
Volkswagen Passat (2005 - 2010)

De Auto 1 Award werd tijdens de Autotentoonstelling van Geneve uitgereikt aan Volkswagen-bestuursvoorzitter Wolfgang Bernhard. Hij schreef de titel toe aan het concept van de nieuwe Passat, die overigens al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept. Bernhard zei trots te zijn op deze nieuwe onderscheiding, maar wees er op dat "we echt afgerekend willen worden op tevreden klanten en duurzaam zakelijk succes".

Volkswagen Passat (2005 - 2010)

Het is niet de eerste keer dat de Passat de Auto 1-verkiezing wint: in 1997 viel de vijfde generatie van het model dezelfde eer te beurt. De nieuwe Passat won kort na zijn marktintroductie in maart 2005 al het Goldene Lenkrad en hij werd door de leden van ADAC (de Duitse ANWB) uitgeroepen tot Gelber Engel. Daarnaast werd de nieuwe Passat in diverse Europese landen verkozen tot Auto van het Jaar. Toch valt de Passat niet alleen in de prijzen bij verkiezingen. Zo werden er dit jaar in Nederland (tot en met februari) al meer dan 3.000 nieuwe Passats verkocht. Daarmee staat hij op de derde plaats in de nationale verkoopstatistieken; de Golf neemt daar met meer dan 4.000 verkochte exemplaren de eerste positie in.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!